Γερμανία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας – Απομακρύνθηκαν 25.000 επισκέπτες

Γερμανία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας – Απομακρύνθηκαν 25.000 επισκέπτες
twitter

Βίντεο από την περιοχή αποτυπώνουν ένα τεράστιο μανιτάρι μαύρου καπνού να βγαίνει από το εσωτερικό του λούνα παρκ, καθώς οι σοκαρισμένοι επισκέπτες παρακολουθούν από μακριά τις φλόγες.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Europa-Park Rust, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας το απόγευμα της Δευτέρας (19/6) όπου 25.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την Bild, η πυρκαγιά είναι πλέον υπό έλεγχο και το πάρκο έχει εκκενωθεί. Οι πύλες έχουν κλείσει εντελώς από τις 5.30 μ.μ.

Εικόνες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου δείχνουν τις φλόγες να υψώνονται μέτρα ψηλά, ενώ το “μανιτάρι” καπνού ήταν ορατό από μεγάλη απόσταση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:40, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Όφενμποργκ. Μεγάλο κλιμάκιο της πυροσβεστικής βρέθηκε στο σημείο για την κατάσβεσή της και, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται πλέον “υπό έλεγχο”.

Ο εκπρόσωπος συνέχισε: Όλοι οι επισκέπτες πρόκειται να αποχωρήσουν από το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Γερμανίας με τάξη. “Προς το παρόν δεν είναι γνωστό τίποτα για τραυματίες”.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το σύννεφο καπνού εξαπλώθηκε στην περιοχή του θεματικού χώρου της Αυστρίας. Το “Diamond Cave”, το οποίο στεγάζει μέρος του “Alpenexpress” και του “Tiroler Wildwasserbahn”, επηρεάστηκε ιδιαίτερα.

Γύρω στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), το Europapark εξέδωσε ανακοίνωση. Ένας εκπρόσωπος έγραψε στον λογαριασμό του λούνα παρκ στο Twitter: “Οι επισκέπτες μπορούν να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία”. Και: “Το #EuropaPark θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες αύριο!”

Τον Μάιο του 2018 σημειώθηκε επίσης μια μεγάλη πυρκαγιά στο Europa-Park Rust. Τότε, φλόγες ύψους πολλών μέτρων ξεπήδησαν από την ατραξιόν Pirates of Batavia, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Η ανοικοδόμηση διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια. Οι περισσότερες θεματικές περιοχές της Σκανδιναβίας και της Ολλανδίας καταστράφηκαν από την πυρκαγιά. Εστιατόρια, καταστήματα και η βόλτα με τους “Πειρατές της Μπατάβια” καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η πυρκαγιά προκλήθηκε από τεχνικό ελάττωμα και προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων. Εκείνη την ώρα, επτά υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από την αστυνομία και την πυροσβεστική τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το Europa-Park είναι το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Γερμανίας. Πέρυσι, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την εγκατάσταση με τα τρενάκια και άλλα αξιοθέατα στην περιοχή Ορτενάου κοντά στα γερμανογαλλικά σύνορα – ρεκόρ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα