Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό

Διαβάζεται σε 1'
Αστυνομία στη Γερμανία (Φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομία στη Γερμανία (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Markus Schreiber

Αποκλείστηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Συναγερμός για βόμβα σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (25/12) σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Μπίλεφελντ στη Γερμανία, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ένας άνδρας κάλεσε την αστυνομία το απόγευμα και είπε ότι σε πέντε λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την απειλή ως σοβαρή και η αστυνομία περικύκλωσε τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό με ένοπλους αξιωματικούς. Στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκαν εκτενείς έρευνες με τη συμβολή σκυλιών που μυρίζουν εκρηκτικά. Ωστόσο, δεν βρήκαν βόμβα ή εκρηκτικά. 

Λίγο μετά την απειλή, μια δημόσια ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανέφερε: «Όλα τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω από το οδόφραγμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό θα πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Προς το παρόν δεν θα υπάρχει τρένο από το Μπίλεφελντ».

Οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή, ενώ η έρευνα για την ταυτότητα του αγνώστου που πραγματοποίησε την κλήση, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυκλοφορία των τρένων αναμένεται να αποκατασταθεί το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα