Γερμανία: Συνελήφθη 18χρονος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Philippos Tsanis

Διαβάζεται σε 2'
Γερμανία: Συνελήφθη 18χρονος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Philippos Tsanis
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Καρπούς φαίνεται να απέδωσαν οι έρευνες των γερμανικών αρχών για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Philippos Tsanis, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Έναν 18χρονο συνέλαβε η αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν ως ύποπτο για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Philippos Tsanis το προηγούμενο Σάββατο, στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο νεαρός υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χθες υπέκυψε στα τραύματά του. Η οικογένειά του, όπως δήλωσε συγγενής του θύματος, προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του άτυχου νέου.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και την εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου ενισχύθηκαν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 20χρονο θύμα».

Συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Philippos Tsanis

Νωρίτερα την Τετάρτη, περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου συνέβη το επεισόδιο το προηγούμενο Σάββατο, όταν ο  Philippos Tsanis με έναν φίλο του αποχωρούσαν από τη γιορτή αποφοίτησης του δεύτερου και της αδελφής του θύματος.

Οι δύο νέοι περπατούσαν σε πάρκο όταν συνάντησαν ομάδα δέκα νεαρών ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν. Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την κλιμάκωση του επεισοδίου, δέχθηκε όμως τελικά τα σοβαρότερα χτυπήματα, με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο φίλος του Philippos Tsanis τραυματίστηκε ελαφρά και σήμερα βρισκόταν στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος. Δεν ήταν ωστόσο, σύμφωνα με την Bild, σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση.

Με πρωτοβουλία δασκάλων του σχολείου της περιοχής, από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60.000 ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας του θύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα