Γερμανία: Το επικοινωνιακό φάουλ με τον Darth Vader στα εγκαίνια του προγράμματος διαστημικής άμυνας

Γερμανία: Το επικοινωνιακό φάουλ με τον Darth Vader στα εγκαίνια του προγράμματος διαστημικής άμυνας
Χαρακτήρες του Star Wars στα εγκαίνια του προγράμματος διαστημικής άμυνας της Γερμανίας Caption/Youtube

Οι αξιωματούχοι πίσω από το πρόγραμμα διαστημικής άμυνας της Γερμανίαςείχαν την ευφάνταστη ιδέα να γιορτάσουν τα εγκαίνιά του προσκαλώντας τους... "κακούς" χαρακτήρες από το Star Wars. Η επιλογή αυτή δέχτηκε πολλά επικριτικά σχόλια λόγω συνειρμών.

Αμηχανία προκάλεσε η απόφαση του γερμανικού στρατού να εγκαινιάσει το νέο διαστημικό αμυντικό του πρόγραμμα παρουσία του…. Darth Vader και αξιωματικών της καθεστωτικής Αυτοκρατορίας από το σύμπαν του Star Wars. Και αυτό γιατί σε αρκετούς, η πρόσθετη αυτή νότα μπορεί να παραπέμψει συνειρμικά στο ναζιστικό παρελθόν της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Telegraph, στην τελετή εγκαινίων των νέων κεντρικών γραφείων της διαστημικής διοίκησης της χώρας, την Τρίτη (4/4), λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ντίσελντορφ, ο υποστράτηγος Michael Traut, εκφώνησε την ομιλία του, πλαισιωμένος από στρατιώτες (Stormtroopers) και αυτοκρατορικούς αξιωματικούς από τη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας, Star Wars.

O Darth Vader στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της διαστημικής διοίκησης της Γερμανίας Caption/Youtube

Αν και η πρόθεση των αρμοδίων ήταν μάλλον να δημιουργήσει ένα ανάλαφρο και χιουμοριστικό κλίμα, αρκετοί επέκριναν την παρουσία χαρακτήρων από την εμβληματική σειρά, καθώς ένας από τους πρωταγωνιστές της, ο Darth Vader – ο οποίος ήταν και “παρών” στην τελετή – μπορεί εμμέσως πλην σαφώς να παραπέμψει στο γερμανικό ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ.

Η ηγεσία της διαστημικής στρατιωτικής υπηρεσίας δεν προχώρησαν σε κάποιο σχολιασμό, ακόμα και μετά τις αντιδράσεις, αλλά βίντεο που κυκλοφόρησε από την εκδήλωση, ανέφερε ότι οι χαρακτήρες του Star Wars ήταν εκεί για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα ανάπηρα παιδιά των στρατιωτικών οικογενειών. Θα μπορούσαν βέβαια να είχαν επιλέξει τα δημοφιλή ρομπότ R2-D2, C3PO ή τον Luke Skywalker και την πριγκίπισσα Λέια αντί για τους αυτοκρατορικούς στρατιώτες…

Το κτίριο της διαστημικής διοίκησης, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει 122 γραφεία, με δύο δωμάτια που επιτρέπουν τη συνεχή επιτήρηση των συστημάτων παρακολούθησης του διαστήματος και μια εφεδρική μονάδα ισχύος και κλιματισμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γερμανικός στρατός.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η διαστημική διοίκηση της Γερμανίας θα συστεγάζεται με την υπηρεσία αεροδιαστημικής έρευνας της χώρας, με τον υποστράτηγο και επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος, Michael Traut, να σχολιάσει “Επιτέλους, είμαστε όλοι κάτω από μία στέγη”.

Όπως σημειώνει το Politico, η επιλογή αυτή της Γερμανίας ανήκει στον ευρύτερο κύκλο προσπαθειών διάφορων χωρών να επενδύσουν στη διαστημική άμυνα και την προστασία των “περιουσιακών τους στοιχείων” στο διάστημα, καθώς πλέον, φαίνεται πως αυτό θα αποτελέσει το νέο πεδίο συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα