Σε αντίστοιχη ερώτηση, ο Τραμπ επικαλέστηκε τις επιδόσεις του σε τεστ… άνοιας, καθώς και τα λόγια του γιατρού του που του είχε πει πως “δεν είχε δει ποτέ κανέναν να κάνει τέτοιο σκορ”. Κάλεσε μάλιστα και τον Μπάιντεν να κάνει ένα.

Στη συνέχεια πέρασε στις επιδόσεις του στο γκολφ “όπου κέρδισα δύο πρωταθλήματα συλλόγων”, σε ένα άθλημα που “πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος και να μπορείς να χτυπάς την μπάλα πολύ μακριά. Ο Μπάιντεν με προκάλεσε σε έναν αγώνα γκολφ. Δεν μπορεί να χτυπήσει μια μπάλα στις 50 γιάρδες”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με δική του πρόκληση σε διαγωνισμό οδήγησης και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το αστείο μέρος μίας -μάλλον- άβολης τηλεμαχίας που περισσότερο δημιούργησε ερωτήματα, παρά έδωσε απαντήσεις στους ψηφοφόρους.

Η αμήχανη σιωπή, η χαμένη σκέψη και η βοήθεια για ένα σκαλί

Στις τάξεις των Δημοκρατικών, πάντως, η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν είναι μεγαλύτερη. Όπως και η ηλικία του υποψήφιου προέδρου από αυτή του αντιπάλου του.

Η επίδοσή του στο debate, η στάση του, η συγκέντρωσή του, ο λόγος του έγιναν αντικείμενο σχολιασμού. Όχι μόνο στο Twitter, αλλά και εντός του κόμματός του.

Αρκετοί σχολίασαν τη βοήθεια της συζύγου του, Τζιλ που τον κρατούσε για να κατέβει ένα σκαλί, αλλά και την επιλογή της ίδιας να “βγει μπροστά” και να τον υποστηρίξει δημόσια με πάθος, σε μία κίνηση που αρκετοί εξέλαβαν ως προσπάθεια να καλύψει τις αδυναμίες του.