Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, όσο ήταν πεζή

Διαβάζεται σε 1'
Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, όσο ήταν πεζή
Αστυνομικός στην Ιταλία iStock

Καταγράφεται η 20η γυναικοκτονία στην Ιταλία με την άτυχη Εμανουέλα Πιετράντζελι να πυροβολείται θανάσιμα από τον πρώην σύντροφό της, ενώ περπατούσε.

Ένα ακόμη επεισόδιο γυναικοκτονίας σημειώθηκε στην Ιταλία, όταν η 50χρονη Εμανουέλα Πιετράντζελι δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο από τον πρώην σύντροφό της, την ώρα που περπατούσε στον δρόμο.

Ο 53χρονος δράστης παρακολουθούσε την άτυχη φυσικοθεραπεύτρια μέσα από ΙΧ όχημα κι όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή, την πυροβόλησε θανάσιμα. Να σημειωθεί πως το ζευγάρι, με παιδί 9 ετών, έχει χωρίσει από το 2021.

Ο γυναικοκτόνος, στη συνέχεια, παραδόθηκε στην αστυνομία. Παρά τις ακούραστες προσπάθειες των γιατρών και νοσοκόμων, οι οποίοι έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο του συμβάντος, η πενηντάχρονη υπέκυψε σχεδόν αμέσως.

Πρόκειται για την 20η γυναικοκτονία που διαπράττεται στην Ιταλία, από την αρχή του χρόνου. Σήμερα (04/07) το πρωί, το κίνημα «Bruciamo Tutto» (Να τα Κάψουμε Όλα) οργάνωσε νέα κινητοποίηση, μπροστά από την είσοδο των γραφείων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Σημειώθηκαν επεισόδια με ακτιβίστριες να πετούν κόκκινή μπογιά πόρτες εισόδου, ζητώντας έτσι ουσιαστικότερη προσπάθεια πρόληψης των γυναικοκτονιών. Επίσης άφησαν στο έδαφος μικρές κούκλες, που συμβολίζουν τις τόσες γυναίκες που έχασαν την ζωή τους, από την τυφλή βία νυν και πρώην συντρόφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα