“Γιώργο, να μη χαθούμε”

default image

Για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπ. Ομπάμα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους

Κατά την επικοινωνία τους, μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, ότι απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, αλλά και για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών, που οδήγησαν στην συγκρότηση της υπό τον Λουκά Παπαδήμο νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

Οι δυο τους συζήτησαν επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την Αραβική Άνοιξη.

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα