Holly Willoughby: Σεκιουριτάς σχεδίαζε να απαγάγει, να βιάσει και να δολοφονήσει την παρουσιάστρια

Διαβάζεται σε 3'
Η παρουσιάστρια Holly Willoughby
Η παρουσιάστρια Holly Willoughby Photo by Joel C Ryan/Invision/AP, File

Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σχέδιο απαγωγής, βιασμού και δολοφονίας ενός άνδρα σε βάρος της πασίγνωστης παρουσιάστριας της βρετανικής τηλεόρασης, Holly Willoughby.

Το σχέδιο ενός φύλακα ασφαλείας, ο οποίος σκόπευε να απαγάγει, να βιάσει και να δολοφονήσει την παρουσιάστρια της βρετανικής τηλεόρασης Χόλι Ουίλομπι (Holly Willoughby), για να εκπληρώσει την “απόλυτη φαντασίωσή” του, αποκαλύφθηκε προκαλώντας αποτροπιασμό.

Ο 37χρονος Γκάβιν Πλαμπ (Gavin Plumb), ο οποίος δικάζεται στο Chelmsford Crown Court φέρεται να είχε αναπτύξει “εμμονή” με την παρουσιάστρια επί σειρά ετών, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 10.000 εικόνες της στο τηλέφωνό του, ενώ παράλληλα φέρεται να είχε σχεδιάσει προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο θα την απήγαγε από το σπίτι της, θα την πήγαινε στην κατοικία του στο Harlow του Essex και θα τη δολοφονούσε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπως αναφέρθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Δεν επρόκειτο απλώς για τα παραληρήματα ενός φαντασιόπληκτου – ο κατηγορούμενος είχε σχεδιάσει προσεκτικά τι θα έκανε“, δήλωσε η εισαγγελέας Άλισον Μόργκαν.

Είχε “πραγματική πρόθεση” να απαγάγει την παρουσιάστρια από το σπίτι της, “να την πάει σε μια τοποθεσία όπου θα τη βίαζε επανειλημμένα” και στη συνέχεια θα τη δολοφονούσε, είπε η Μόργκαν, σημειώνοντας πως ο 37χρονος συνελήφθη αφού αποκάλυψε το σχέδιό του σε έναν Αμερικανό αστυνομικό, με τον οποίο συνομιλούσε στο διαδίκτυο.

Ανοίγοντας την υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής η εισαγγελέας ανέφερε πως ο Πλαμπ είχε αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιό του ήδη από το 2021 σε έναν άνδρα, γνωστό μόνο ως “Marc”, λέγοντάς του ότι “θα ζήσω την απόλυτη φαντασίωσή μου” και πως πια ήθελε να το κάνει στα αλήθεια.

Οι ένορκοι άκουσαν ένα ηχητικό μήνυμα που έστειλε ο Πλαμπ στον “Marc” τον Μάρτιο του 2023, στο οποίο περιέγραφε το σχέδιό του να “χτυπήσει” τη νύχτα, ώστε να υπάρχει λιγότερη κίνηση, και να ακινητοποιήσει τόσο την Ουίλομπι όσο και τον σύζυγό της με χλωροφόρμιο.

“Στη συνέχεια θα την αναγκάσουμε να γυρίσει ένα βίντεο που θα λέει ότι ήρθε μαζί μας με τη θέλησή της… και ότι συναινεί πλήρως σε ό,τι της κάνουμε – οπότε αυτό μας καλύπτει”, ακούστηκε να λέει ο Πλαμπ.

Η Εισαγγελέας είπε ότι κατά τη σύλληψή του, ο Πλαμπ είπε στους αστυνομικούς: “Δεν θα πω ψέματα, [η Χόλι Ουίλομπι] είναι μια φαντασίωσή μου“.

Πρόσθεσε ότι ένας φάκελος στο τηλέφωνό του με τίτλο Holly είχε μέσα 10.322 εικόνες της κας Willoughby – πολλές από τις οποίες ήταν deep fake πορνογραφικές εικόνες.

“Πέρασε πολλές ώρες σχεδιάζοντας μια επίθεση εναντίον της που θα περιλάμβανε βία, βιασμό και τελικά δολοφονία”.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι η Ουίλομπι είχε παραιτηθεί από το δικαίωμά της στην ανωνυμία κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν θα κληθεί ως μάρτυρας.

Η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα