Η ακροδεξιά της ΝΔ αντιδρά στον γάμο ομοφύλων-Βορίδης και Πλεύρης δίνουν τον τόνο

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη για το γάμο των ομοφύλων.Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θάνος Πλεύρης.

Δεν αλλάζει τη (διαφορετική σε σχέση με την κυβερνητική) θέση του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον Antenna το πρωί της Τρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός και εν συνεχεία να ανοίξει ο σχετικός διάλογος”.

Επανέλαβε πάντως ότι “δεν βλέπω να αλλάζω άποψη. Το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους. Είναι σημαντικό να ακουστούν όλες οι απόψεις. Εγώ δεν βρίσκομαι σε δύσκολη θέση”.

Κατέληξε ως εξής: “Ο Πρωθυπουργός δεν σκέφτεται με όρους τακτικισμού. Ούτε έχει δεσμευτεί χρονικά για την εν λόγω ρύθμιση. Ας περιμένουμε τι θα πει και θα τοποθετηθούμε εκ νέου”.

Πλεύρης: Δεν ψηφίζω

Από την πλευρά σταθερός στην απόφασή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ, είπε ο κ. Πλεύρης.

Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές» κατέληξε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα