Η απάντηση του Ίλον Μασκ στην Τέιλορ Σουίφτ ήταν ό,τι πιο χυδαίο είδες σήμερα

Διαβάζεται σε 5'
Taylor Swift
Taylor Swift performs at the Paris Le Defense Arena as a part of her Eras Tour concert in Paris, Thursday, May 9, 2024. () 2024 Lewis Joly/AP Photo

“Θα σου χαρίσω ένα παιδί”. Με μία αηθή και σεξιστική επίθεση ο Ίλον Μασκ προσπάθησε να αμαυρώσει τη στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ στην Κάμαλα Χάρις.

Μετά το εκρηκτικό debate της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, η Τέιλορ Σουίφτ προχώρησε σε μία κίνηση-ματ ανακοινώνοντας περήφανα τη στήριξή της προς την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η αλήθεια είναι πως τόσο οι Swifties όσο και αρκετοί δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ανέμεναν εδώ και καιρό με αγωνία να πάρει θέση η βασίλισσα (όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς) της ποπ, ειδικά μετά την φαιδρή προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ με εικόνες κατασκευασμένες από τεχνητή νοημοσύνη να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του «φαινομένου Σουίφτ» και να πείσει τον κόσμο για τη στήριξη της καλλιτέχνιδας προς το πρόσωπό του.

Για αυτό το λόγο και η Τέιλορ Σουίφτ αποφάσισε να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση διατρανώνοντας την επιλογή της. Με μία μακροσκελή ανάρτηση η Σουίφτ εξήγησε γιατί βλέπει το μέλλον των ΗΠΑ στο πρόσωπο της Χάρις και παρότρυνε το κοινό της να κάνει την έρευνά του και να ψηφίσει ως ένα ενημερωμένο και καλά πληροφορημένο εκλογικό σώμα.

Βέβαια, η ανεξάντλητη ευρυματικότητά της την οδήγησε στο να συνοδεύσει το κείμενό της με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ίδια να κρατά στην αγκαλιά της μία γάτα ενώ υπέγραψε το κείμενο στήριξής της προς τη Χάρις ως “Άτεκνη Γατομάνα”. Με τον πλέον φεμινιστικό τρόπο η Σουίφτ καυτηρίασε τις δηλώσεις του υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων Τζ. Ντ. Βανς, ο οποίος προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στη χώρα όταν χρησιμοποίησε τον όρο. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ:

 

“Όπως πολλοί από εσάς, παρακολούθησα το σημερινό ντιμπέιτ. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι μια καλή στιγμή να κάνετε την έρευνά σας για τα θέματα που διακυβεύονται και τις θέσεις που παίρνουν οι υποψήφιοι για τα ζητήματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ως ψηφοφόρος, φροντίζω να παρακολουθώ και να διαβάζω τα πάντα σχετικά με τις προτεινόμενες πολιτικές και τα σχέδιά τους για αυτή τη χώρα.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι μια τεχνητή νοημοσύνη που υποδυόταν εμένα, ψευδώς υποστήριζε την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του. Αυτό πραγματικά ενίσχυσε τους φόβους μου γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους διάδοσης παραπληροφόρησης. Με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τα πραγματικά μου σχέδια για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος. Ο απλούστερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι η αλήθεια.

Θα ψηφίσω την Καμάλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλτζ στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ψηφίζω την @kamalaharris γιατί αγωνίζεται για τα δικαιώματα που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν μαχητή για να τις υπερασπιστεί. Τη θεωρώ μια ηγέτιδα με χαρίσματα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν ηγούνται άνθρωποι με ψυχραιμία και όχι χάος. Ενθαρρύνθηκα και εντυπωσιάστηκα πολύ από την επιλογή της για αντιπρόεδρο, τον @timwalz, που εδώ και δεκαετίες υπερασπίζεται τα δικαιώματα των LGBTQ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της.

Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου. Η έρευνά σας είναι δική σας να την κάνετε και η επιλογή δική σας. Θέλω επίσης να πω, ειδικά στους νέους ψηφοφόρους: Θυμηθείτε ότι για να ψηφίσετε, πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι! Βρίσκω επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψηφίζετε νωρίς. Θα βάλω σύνδεσμο για το πού να εγγραφείτε και να βρείτε ημερομηνίες και πληροφορίες για την πρόωρη ψηφοφορία στο story μου.

Με αγάπη και ελπίδα,

Τέιλορ Σουίφτ Άτεκνη Γατομάνα”. 

Ο Μασκ προσφέρει το “σπέρμα” του

Με τα likes να πέφτουν βροχή και την ανάρτηση της Σουίφτ να συγκεντρώνει πάνω από ένα εκατομμύριο «μου αρέσει!» μέσα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά, ο Ίλον Μασκ αποφάσισε να βγει στην αντεπίθεση για χάρη του Ντόναλντ Τραμπ (ή του αξιώματος που του υποσχέθηκε αν εκλεγεί), επιδιδόμενος σε άλλο ένα κρεσέντο σεξισμού.

Έτσι, λοιπόν, το φερέφωνο του Τραμπ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Ανέμειξε σεξισμό, πατριαρχία, ναρκισσισμό και μπόλι, τα πασάλειψε με λαϊκισμό και μας σέρβιρε αυτό:

Η χυδαία ανάρτηση του Μασκ αναφέρει: «Ωραία Τέιλορ … Κέρδισες … Θα σου χαρίσω ένα παιδί και θα φυλάω τις γάτες σου με τη ζωή μου». 

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο από έναν νεοφασίστα που διαδίδει τη θεωρία της μεγάλης αντικατάστασης (Great Replacement theory) και θρηνεί για τη χαμένη λευκή υπερηφάνεια (white pride) αλλά το να “προσφέρει δημόσια το σπέρμα του” είναι μία αήθης και μισογυνιστική επίθεση που δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να περάσει απαρατήρητη.

Και δεν πέρασε. Την ανάρτησή του ακολούθησε πλήθος απαντήσεων με ευφάνταστους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του και ποικίλης ύλης σχολιασμό για την “πρόθεσή” του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέκριναν ένα κυριολεκτικό ύφος στην πρότασή του και έσπευσαν να του πουν πως – προς Θεού – κανείς δεν του ζήτησε κάτι τέτοιο ενώ άλλοι επεσήμαναν την παντελή έλλειψη πολιτικής αντίληψης από την – ας πούμε – τοποθέτησή του και καταδίκασαν τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να υποτιμήσει την Σουίφτ.

Στο πρόσωπο του Μασκ καθρεφτίζεται μία επικίνδυνη μίξη μισαλλοδοξίας, αυταρχισμού και πλεονεξίας αλλά θέλουμε να ελπίζουμε πως η λάσπη που πετά κατά καιρούς από τους ακροδεξιούς βάλτους που “κολυμπά” δεν μπορεί να “λερώσει” τίποτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα