Η αποστομωτική απάντηση της Simone Biles στον Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
Η Αμερικανίδα αθλήτρια Simone Biles
Η Αμερικανίδα αθλήτρια Simone Biles (AP Photo/Francisco Seco)

Η ανάρτηση της Simone Biles ήταν η καλύτερη απάντηση στον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Aμερικανίδα πρωταθλήτρια της γυμναστικής, Simone Biles, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι “οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των μαύρων στις ΗΠΑ”.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (2/8), παρέθεσε ανάρτηση του τραγουδιστή Ricky Davila στο Χ, στην οποία έγραφε “Το να είναι η Simone Biles η GOAT, να κερδίζει χρυσά μετάλλια και να κυριαρχεί στη γυμναστική είναι η μαύρη δουλειά της”, με την ίδια να τονίζει, “I love my black job”.

Η σπόντα της Biles ήρθε λίγες ώρες μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων την Τετάρτη (30/7), όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι μετανάστες “παίρνουν τις δουλειές των μαύρων” στις ΗΠΑ.

Όταν του ζητήθηκε να ορίσει την “μαύρη δουλειά” (Black Job), είπε ότι πρόκειται για “οποιονδήποτε έχει δουλειά”.

Η συνέντευξή του απογοήτευσε και εξόργισε όσους συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο στο Σικάγο και εκατομμύρια ανθρώπους που παρακολουθούσαν ζωντανά από την τηλεόραση, όπως αναφέρει ο Guardian. Εδώ ήταν που αμφισβήτησε μέχρι και την ταυτότητα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και υποψήφιας των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Καμάλα Χάρις ως μαύρης γυναίκας, με την ίδια αργότερα να απαντά πως”Η Αμερική αξίζει κάτι καλύτερο”.

Σημειώνεται, βέβαια, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προβαίνει σε τέτοια σχόλια. Στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν είχε πει ότι οι μετανάστες “παίρνουν τις θέσεις εργασίας των μαύρων και των ισπανόφωνων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα