Η Φινλανδία μπορεί να μην συμμετάσχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

default image

Αποτυχία του νέου ελληνικού προγράμματος και στο βάθος Grexit βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών της Φιλανδίας, που δηλώνει ότι η χώρα δεν προθυμοποιείται να συμμετάσχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι φαίνεται πως διατηρεί την αυστηρή στάση που είχε υιοθετήσει απέναντι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων της 11ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, όταν είχε απειλήσει με διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού αν ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Α. Στουμπ, υπέγραφε το τρίτο πακέτο διάσωσης.

Με δηλώσεις του στο Reuters, ο κ. Σόινι, διαμηνύει ι πως η Φινλανδία είναι πιθανόν να μην συμμετάσχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

“Η κυβέρνηση έχει μία πολύ σφιχτή πολιτική ως προς αυτό. Δεν θα δεχθούμε την αύξηση των επιβαρύνσεων της Φινλανδίας ή περικοπές του χρέους της Ελλάδας”, είπε στο περιθώριο συνεδρίου του κόμματός του “Οι Φινλανδοί”.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι δεν πιστεύει πως η πολιτική της διάσωσης θα λειτουργήσει και ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα