‘Η Γαλλία σε πόλεμο’: Δεύτερος βομβαρδισμός γαλλικών αεροσκαφών στη Συρία

default image

Δεύτερη νύχτα επιθέσεων της γαλλικής αεροπορίας στην πόλη Ρακά της Συρίας, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Ολάντ που ξεκαθάριζε πως "η Γαλλία βρίσκεται σε καθεστώς πολέμου"

Η Γαλλία διεξήγαγε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Ρακά της Συρίας πλήττοντας, όπως ισχυρίζονται οι γαλλικές αρχές στόχους του Ισλαμικού Κράτους στα νότια της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέστη την επίθεση των πολεμικών αεροσκαφών της Γαλλίας σε επτά συντονισμένες επιθέσεις με τους περισσότερους βομβαρδισμούς στο νότο.

Ένα κέντρο επιχειρήσεων και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης καταστράφηκαν στη Ρακά, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 2.30 τη νύχτα και αποτελούνταν από δέκα αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, τα οποία και απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης εκτοξεύτηκαν 16 βόμβες, με το σύνολο της αποστολής να προσιδιάζει σε εκείνο της πρώτης επίθεσης.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι και η αστυνόμευση πίσω στην ευρωπαϊκή χώρα εντείνονται με το γαλλικό 20minutes να μεταδίδει πως ενδέχεται Γάλλοι υπήκοοι που επιστρέφουν στη χώρα από τη Συρία ή και το Ιράκ να εξαναγκάζονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου που αποδίδονται σε κυβερνητική πηγή, οι Γάλλοι αυτοί, αποτελούν πιθανούς υπόπτους για σχέσεις με οργανώσεις Τζιχαντιστών συρο-ιρακινές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα