Η ιστορία της 4χρονης Αμπιγκέιλ που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Η 4χρονη Αμπιγκέιλ που ήταν όμηρος της Χαμάς
Η 4χρονη Αμπιγκέιλ που ήταν όμηρος της Χαμάς AP Photo/Ariel Schalit

Η 4χρονη Άμπιγκειλ Ένταν είναι η πρώτη Αμερικανίδα υπήκοος που απελευθερώνεται από τη Χαμάς. Είδε τους γονείς της δολοφονούνται μπροστά στα μάτια της.

Ολοκληρώθηκε η τρίτη ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ Χαμάς, το βράδυ της Κυριακής (26/11).

Ανάμεσα στους 17 ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι και η 4χρονη Αμερικανο-Ισραηλινή Άμπιγκειλ Ένταν, η οποία που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη απελευθέρωση Αμερικανού ομήρου από την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η 4Χχρονη Αμπιγκέιλ Ένταν
Η 4Χχρονη Αμπιγκέιλ Ένταν Hostages and Missing Families Forum headquarters / AP IMAGES

Την απελευθέρωσή της επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία που έδωσε μετά από την ολοκλήρωση της τρίτης ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Είναι ελεύθερη και βρίσκεται πλέον στο Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν εκφράζοντας την ελπίδα να απελευθερωθούν και άλλοι Αμερικανοί σύντομα.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και άλλοι Αμερικανοί όμηροι. «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι όλοι οι όμηροι να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους», διαβεβαίωσε.

Την απελευθέρωση της Άμπιγκέιλ είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι μια (Αμερικανίδα) όμηρος θα απελευθερωθεί σήμερα. Αλλά δεν θα είμαστε σίγουροι μέχρι να την δούμε ασφαλή εκτός της Γάζας», πρόσθεσε.

«Είδε να σκοτώνουν τους γονείς της μπροστά στα μάτια της», είπε ο Σάλιβαν.

Αφού είδε να δολοφονούνται οι γονείς της, το κοριτσάκι κατάφερε να βρει καταφύγιο στο σπίτι της οικογένειας Μπροντέτζ. Ο αδελφός και η αδελφή της, Μάικλ και Αμάλια, γλίτωσαν αφού κρύφθηκαν σε ένα ντουλάπι.

Η Αμπιγκέιλ είχε γενέθλια την Παρασκευή, δύο μέρες πριν, και έκλεισε τα 4 της χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα