Η Ιβάνκα Τραμπ αναίρεσε τον εαυτό της και έκανε, παράνομα, Πάσχα στο εξοχικό του μπαμπά

Η Ιβάνκα Τραμπ αναίρεσε τον εαυτό της και έκανε, παράνομα, Πάσχα στο εξοχικό του μπαμπά
Senior Advisor to the President, Ivanka Trump leaves her hotel in Dubai to Abu Dhabi to visit the Louvre Museum, United Arab Emirates, Saturday, Feb. 15, 2020. Ivanka Trump will deliver keynote address at Global Women's Forum in Dubai on Sunday. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στις ΗΠΑ μετά τη διαρροή της πληροφορίας και την επιβεβαίωσή της από το Λευκό Οίκο πως η μεγάλη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ αψήφησε τις εντολές περί απαγόρευσης περιττών μετακινήσεων.

Η 38χρονη Ιβάνκα Τραμπ δεν είναι μονάχα η μεγάλη κόρη – αγαπημένο παιδί του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και επιτυχημένη επιχειρηματίας. Είναι αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ως σύμβουλος του πατέρα της Ντόναλντ από το 2017. Αντίστοιχο ρόλο κατέχει για το ίδιο διάστημα ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, επενδυτής και εκδότης στο επάγγελμα. Κατά συνέπεια η παραβίαση των αυστηρών ομοσπονδιακών εντολών για τις άσκοπες μετακινήσεις που πρέπει να αποφεύγονται προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του κορονοϊού μετατράπηκε σε μείζον ζήτημα στη χώρα.

Πώς ακριβώς συνέβησαν τα πράγματα; Η Ιβάνκα Τραμπ, που στις 30 Μαρτίου είχε ζητήσει από τον κόσμο να μένει σπίτι αφήνοντας το υγειονομικό προσωπικό να παλέψει με τον κοινό εχθρό, ήταν εξ εκείνων που τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών προτίμησε την εξοχή του Νιου Τζέρσεϊ από το “κλεινό άστυ” της Ουάσινγκτον.

Παρέα με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους πήραν το αυτοκίνητο και τα κλειδιά του εξοχικού, διένυσαν μια διαδρομή περί των τριών ωρών και πέρασαν τις ημέρες του στο Trump National Golf Club, στην περιοχή του Μπέντμινστερ που ανήκει στην ακίνητη της οικογένειας. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με πολυτελείς εγκαταστάσεις.

Μια άποψη του "Trump National Golf Club" στο Νιού Τζέρσεϊ

Οι Times έμαθαν τα καθέκαστα και δημοσίευσαν την πληροφορία. Προκλήθηκε αναπόφευκτη κατακραυγή. Από τον Λευκό Οίκο δεν μπορούσαν να διαψεύσουν ένα πραγματικό γεγονός. Προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί και υπό καθεστώς πίεσης, σχολίασαν πως η Ιβάνκα και η οικογένειά της γιόρτασαν το Πάσχα σε κλειστή εγκατάσταση που θεωρείται κατοικία, σε περιοχή που ήταν πιο αραιοκατοικημένη από τη γειτονιά της στην Ουάσινγκτον. Επέμειναν πως το ταξίδι δεν ήταν για λόγους τουρισμού και πως η Ιβάνκα με τον σύζυγό της δούλεψαν εξ αποστάσεως. Δεν έπεισαν πολλούς.

Πριν από 4 ημέρες ο Ιβάνκα είχε αναρτήσει φωτογραφία με την κόρη της Αραμπέλα, φορώντας χειροποίητες αυτοσχέδιες μάσκες, που είχε φτιάξει η μία για την άλλη και κάνοντας λόγο για τήρηση των κανόνων. Ήταν η πρώτη που δεν έδωσε το καλό παράδειγμα – αντιθέτως αναίρεσε τον εαυτό της.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα