Η Κέιτ Μίντλετον ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία και επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα

Διαβάζεται σε 4'
Η Κέιτ Μίντλετον
Η Κέιτ Μίντλετον AP Kin Cheung

Την επιστροφή της στα δημόσια καθήκοντα ανακοίνωσε η Κέιτ Μίντλετον, μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της.

Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία και θα επιστρέψει σε κάποια δημόσια καθήκοντα τους επόμενους μήνες. Η 42χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει ένα ελαφρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του έτους.

“Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω πόσο ανακουφιστική είναι η ανακούφιση που επιτέλους ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία μου.

Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να πλοηγηθούμε στα φουρτουνιασμένα νερά και στον άγνωστο δρόμο. Το ταξίδι του καρκίνου είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ειδικά για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους.

Με ταπεινότητα, σας φέρνει επίσης αντιμέτωπους με τα δικά σας τρωτά σημεία με έναν τρόπο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν, και μαζί με αυτό, μια νέα προοπτική για τα πάντα.

Αυτή η περίοδος υπενθύμισε πάνω απ’ όλα στον William και σε μένα να σκεφτόμαστε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Το να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε απλά.

Το να κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνω ελεύθερη από καρκίνο είναι τώρα η εστίασή μου. Παρόλο που έχω τελειώσει τη χημειοθεραπεία, ο δρόμος μου προς τη θεραπεία και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσω να παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται.

Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά και να αναλάβω μερικές ακόμη δημόσιες υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, όταν μπορέσω.

Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, εισέρχομαι σε αυτή τη νέα φάση της ανάρρωσης με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής.

Ο Γουίλιαμ και εγώ είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουμε λάβει και αντλούμε μεγάλη δύναμη από όλους εκείνους που μας βοηθούν αυτή τη στιγμή. Η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια όλων μας ήταν πραγματικά ταπεινωτική.

Σε όλους εκείνους που συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι με τον καρκίνο – παραμένω μαζί σας, δίπλα-δίπλα, χέρι-χέρι. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως, γι’ αυτό αφήστε το φως να λάμψει έντονα”, γράφει η Κέιτ Μίντλετον στο μήνυμά της.

Υπενθυμίζεται πως, προ μηνών έγινε γνωστό ότι η ίδια υποβλήθηκε σε θεραπεία για έναν αδιευκρίνιστο τύπο καρκίνου.

Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε αρχικά ότι, όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, τον Ιανουάριο, δεν ήξερε ότι έπασχε από καρκίνο. “Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας“, δήλωσε.

“Σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, σας παρακαλώ μην χάνετε την πίστη ή την ελπίδα σας. Δεν είστε μόνοι σας”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως “ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής μας οικογένειας”. “Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λουί με τρόπο που να είναι κατάλληλος για αυτούς και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά”, συνέχισε, τονίζοντας ότι η οικογένειά της χρειάζεται αυτή τη στιγμή “λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα”.

Η on camera δήλωση της Κέιτ Μίντλετον:

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας συμμετείχε στην εθιμοτυπική παρέλαση για τα γενέθλια του πεθερού της βασιλιά Καρόλου Γ’ τον Ιούνιο και τον επόμενο μήνα παρουσίασε το τρόπαιο του νικητή των ανδρών στο πρωτάθλημα τένις του Γουίμπλεντον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα