Η λίστα των ‘τρομοκρατών’ που υποστηρίζονται από το Κατάρ

Η λίστα των ‘τρομοκρατών’ που υποστηρίζονται από το Κατάρ
A palace staff member prepares to escort U.S. Defense Secretary Jim Mattis to meet with Qatar's Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani at the latter's residence, the Sea Palace, in Doha, Qatar, Saturday, April 22, 2017. (Jonathan Ernst/Pool Photo via AP) AP

"Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ύποπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ" καταγγέλλουν το Ριάντ και οι σύμμαχοί του

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα, έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα έναν εκτενή κατάλογο με ονόματα προσώπων και οργανισμών που «συνδέονται με τρομοκρατικές» δραστηριότητες και, όπως ισχυρίζονται, υποστηρίζονται από το Κατάρ.

Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ύποπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Αυτό δείχνει ότι το Κατάρ «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ντόχα απορρίπτει τη λίστα

Το Κατάρ απέρριψε εκ νέου την Παρασκευή τους ισχυρισμούς ότι στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία, μετά την κίνηση τεσσάρων αραβικών χωρών που έχουν διακόψει τις οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις μαζί του, να θέσουν το εμιράτο εντός της λίστας “παρακολούθησης της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων” που διατηρούν.

“Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με “την λίστα παρακολούθησης για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” για μία ακόμη φορά δίνει έμφαση σε αβάσιμους ισχυρισμούς, που δεν αποδεικνύονται με ρεαλιστικά γεγονότα,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ.

“Η θέση μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πιο ισχυρή από τις θέσεις αρκετών από αυτούς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση-γεγονός που αγνοήθηκε εσκεμμένα από τους υπογράφοντες,” τονίζεται στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Jonathan Ernst/Pool Photo via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα