Η Μέλανι Γκρίφιθ στα 14 της ζούσε με ένα λιοντάρι

default image

"Εκπληκτικές εικόνες από τη συμβίωση μιας χολιγουντιανής οικογένειας με ένα λιοντάρι. Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη ταινία "Roar"

Μπορεί ένα λιοντάρι να γίνει μέλος μιας οικογένειας; Οι εκπληκτικές αυτές εικόνες από τα εφηβικά χρόνια της ηθοποιού Μέλανι Γκρίφιθ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Είναι Μάιος του 1971. Μαζί με τη 14χρονη τότε Μέλανι βλέπουμε την επίσης ηθοποιό μητέρα της,Τίπι Χέντρεν, πρωταγωνίστρια της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ “Τα Πουλιά”, τον σύζυγό της παραγωγό Νοελ Μάρσαλ και το λιοντάρι τους τον Νιλ.

Η πρώτη επαφή της οικογένειας με τους βασιλιάδες της ζούγκλας έγινε κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος στην Αφρική το 1969. Εκεί είδαν λιοντάρια να ζουν μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για αυτό το απειλούμενο είδος άγριων ζώων.

“Για να μάθεις κάτι για τα λιοντάρια, πρέπει να ζήσεις μαζί τους έστω και λίγο” ήταν η συμβουλή που τους έδωσε ο εκπαιδευτής ζώων Ρον Όξλει.

Αυτό ακριβώς έκαναν. Μετακόμισαν σε ένα απομακρυσμένο ράντσο στην Καλιφόρνια μαζί με τον Νιλ.

 
 

Κατόπιν, προχώρησαν στην παραγωγή της ταινίας “Roar”, στην οποία τελικά δεν συμμετείχαν μόνο λιοντάρια αλλά και διάφορα άλλα αιλουροειδή. Για την ακρίβεια στην ταινία εμφανίστηκαν 150 είδη αγριόγατας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη “συλλογή” παγκοσμίως.

Η διαχείριση τόσων πολλών άγριων, μη εκπαιδευμένων ζώων εκτόξευσε βεβαίως το κόστος της παραγωγής στα ύψη.

Η ταινία έκανε να γυριστεί 5 χρόνια και κόστισε πάνω από 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισπράξεις όμως υπολογίζονται περί τα 2 εκατομμύρια.

Ένα χρόνο μετά, Η Χέντρεν και ο Μάρσαλ χώρισαν.

 
 

 

Πηγή: Mashable

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα