Η Μέρκελ ‘εκμοντερνίζεται’ τραγουδώντας για την παράξενη διάσταση των πραγμάτων

Η Μέρκελ ‘εκμοντερνίζεται’ τραγουδώντας για την παράξενη διάσταση των πραγμάτων

Η καγκελάριος καταγράφεται να τραγουδά πως πράγματι, παράξενα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα. Σαφής στροφή σε μια πιο "μοντέρνα" εικόνα, λίγο πριν τις εκλογές

Το “Strange Things Happening Every Day” είναι το πρώτο “γκόσπελ” δισκογραφημένο κομμάτι που κατάφερε να μπει μέσα στην επίσημη πρώτη δεκάδα του Billboard και συγκεκριμένα να φτάσει στο νούμερο 2 τον Απρίλιο του 1945.

Η πρώτη εκτέλεση έγινε από τη θρυλική Sister Rosetta Tharp ενώ ακολούθησαν διασκευές από τους Michelle Shocked, Johnny Cash, Linda Gail Lewis, και Tom Jones, ενώ το τραγούδι θεωρείται ένας από τους πρώτους rock and roll ύμνους.

Τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα που το “Strange Things” τραγουδήθηκε από την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας σε εκδήλωση στο Μίτε στο κέντρο του Βερολίνου. Τα πλάνα ήρθαν στη δημοσιότητα από το περιοδικό Spiegel και μπορείτε να τα δείτε παρακάτω. Αν μη τι άλλο αποδεικνύουν πως το επικοινωνιακό της επιτελείο προσπαθεί να της “χτίσει” μια πιο “φιλική” εικόνα προς τους νέους ψηφοφόρους.

Ας θυμηθούμε παρακάτω την αυθεντική εκτέλεση από τη Sister Rosetta Tharp, με την πρώτη ηχογράφηση να γίνεται το μακρινό 1944:

“Αν πρέπει να φτάσεις ψηλά, πρέπει να σταματήσεις να λες ψέματα, αν μάθεις να βρίσκεις γιατρειά μέσα στα ψέματα, τώρα μπορείς να απαλλαγείς από όλα τα δεσμά σου”, λέει μεταξύ άλλων ο στίχος, και μάλλον δεν ήταν τυχαία η επιλογή του κομματιού για να ακουστεί στην προεκλογική καμπάνια της καγκελαρίου, λίγες ημέρες πριν την τελική εκλογική μάχη στην οποία δείχνει να είναι και πάλι, το απόλυτο φαβορί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα