Η Μόσχα στηρίζει ότι εξουδετέρωσε πάνω από 100 ουκρανικά drones

Διαβάζεται σε 2'
Η Μόσχα στηρίζει ότι εξουδετέρωσε πάνω από 100 ουκρανικά drones
Russian Defense Ministry Press Service via AP

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι κατέρριψε 100 ουκρανικά drones, την ώρα που στο Χάρκοβο έχει σημάνει παρατεταμένος συναγερμός για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Η Ρωσία υποστήριξε ότι στη διάρκεια της νύκτας κατέστρεψε ή αναχαίτισε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε μια σειρά επιθέσεων που εξαπολύθηκαν εναντίον της νοτιοδυτικής ρωσικής επικράτειας και της προσαρτημένης Κριμαίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εξουδετερώθηκαν 51 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έξι μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας που επιτέθηκαν στην Κριμαία, 44 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κρασνοντάρ και άλλα έξι πάνω από την περιφέρεια του Μπελγκορόντ.

«Στη διάρκεια της νύκτας, η αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού και περιπολικά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν έξι μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει τακτικά ότι απώθησε νυκτερινές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά σπάνια υποστηρίζει ότι κατέρριψε τόσα πολλά.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπελγκορόντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, είχε ανακοινώσει το θάνατο μιας μητέρας και του τετράχρονου παιδιού της στη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο χωριό Οκτιάμπρσκι.

Ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, έγινε στόχος μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η μητέρα σκοτώθηκε επιτόπου και το τετράχρονο παιδί της υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας ότι ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε πρατήριο καυσίμων κοντά στο χωριό Μπεσονόφκα.

Όλα αυτά σε μια καμπή του πολέμου, όπου ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει την πίεση τους τελευταίους μήνες στα ανατολικά, κυρίως γύρω από την πόλη Τσάσιβ Γιαρ και την περιοχή της Αβντιίβκα, μια πόλη που κατακτήθηκε τον Φεβρουάριο από τη Ρωσία ύστερα από ιδιαίτερα αιματηρές μάχες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα