Η Οκλαχόμα νομιμοποιεί την οπλοκατοχή για καθηγητές και προσωπικό στα σχολεία

default image

Η Κυβερνήτης της πολιτείας υπέγραψε ψήφισμα με το οποίο επιτρέπει την οπλοκατοχή εντός του σχολείου σε καθηγητές και προσωπικό, αφού όπως λέει μια περιοχή χωρίς όπλα είναι στόχος

Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα Μέρι Φάλιν (περιττό να αναφέρουμε πως ανήκει στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων) υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα με το οποίο επιτρέπεται η οπλοκατοχή σε καθηγητές και προσωπικό που εργάζονται σε δημόσια σχολεία της πολιτείας. Για την ακρίβεια επιτρέπεται η “οπλοκατοχή εντός του σχολικού συγκροτήματος έπειτα από ειδική άδεια της σχολικής επιτροπής” και με την προϋπόθεση πως το άτομο που θα την λάβει περνά από την απαραίτητη εκπαίδευση και λάβει την πιστοποίηση που απαιτείται.

Τα σχολικά συγκροτήματα που επιθυμούν οπλισμένους καθηγητές και/ή προσωπικό μπορούν να ορίσουν τους εργαζόμενους που θα παρακολουθήσουν μαθήματα ένοπλης ασφάλειας για να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού κράτους Τζεφ Κούντι που εκπόνησε το ψήφισμα ανέφερε: “Νομίζω πως η λογική είναι να εξαλείψουμε τα όπλα, για να έχουμε ένα ασφαλέστερο μέρος. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι πως δεν μπορείς να εξαλείψεις εκείνους που δεν θέλουν να συμμορφωθούν με το νόμο. Μια ζώνη χωρίς όπλα είναι στόχος, ένας ευαίσθητος στόχος.

Ο νόμος χαίρει όπως διαβάζουμε της αποδοχής του συλλόγου διδασκόντων της Οκλαχόμα που βλέπει στη ρύθμιση “τη δυνατότητα στα σχολικά συγκροτήματα να προστατεύουν τους μαθητές τους”. “Δεν μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια πια. Πρόκειται για τις ζωές των παιδιών μας” αναφέρει ο διευθυντής του συλλόγου.

Φαίνεται πως η λογική έχει χαθεί πλήρως στην Αμερική ή για να μην γενικεύουμε συγκεκριμένα στην Οκλαχόμα, σε σημείο που να θεωρούν πως ο καλύτερος τρόπος να μορφώσεις και να διδάξεις τα παιδιά σου είναι με καθηγητές ράμπο και επιστάτες Βαν Νταμ που μπορούν μεταξύ διαλείμματος και μαθήματος να παίξουν και το ρόλο τους στη χολιγουντιανή απόκρουση των κακών που θα θελήσουν να μπουν στο σχολείο και να απειλήσουν τους μαθητές. Αν δεν κάνουμε λάθος βέβαια σε πολλές από τις περιπτώσεις τέτοιου είδους εισβολών σε σχολεία, οι δράστες ήταν μαθητές, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν σκέφτηκε πως με το νόμο αυτό πολύ απλά ενισχύεις, διεγείρεις και προκαλείς ένα διαταραγμένο ψυχικό κόσμο και του προσφέρεις απλόχερα την εικόνα, το πρότυπο και την ευκαιρία να δράσει. Όσο για τους καθηγητές που επικροτούν έναν νόμο που τους οπλίζει στο χέρι μέσα στο σχολείο, το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι “περαστικά”.

Πηγή: breitbart.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα