Η Ουάσιγκτον κατευνάζει το Πεκίνο για Βόρεια Κορέα

Η Ουάσιγκτον κατευνάζει το Πεκίνο για Βόρεια Κορέα
This image made from video of an undated still image broadcasted in a news bulletin on Tuesday, May 30, 2017, by North Korea's KRT shows a missile launch. North Korean state television (KRT) aired on Tuesday video of North Korean leader Kim Jong Un apparently giving field guidance at the test fire of a Scud-type ballistic missile, which reportedly took place the previous day. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this photo. (KRT via AP Video) AP

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι για την επίτευξη του στόχου της αποπυρηνικοποίησης στην Κορεατική Χερσόνησο, οι ΗΠΑ επιδιώκουν “να συνεργαστούν με την Κίνα”

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν υπεύθυνη την Κίνα για την δύσκολη κατάσταση που έχει προκληθεί στην Κορεατική Χερσόνησο.

Μιλώντας στην διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι για την επίτευξη του στόχου της αποπυρηνικοποίησης στην Κορεατική Χερσόνησο, οι ΗΠΑ επιδιώκουν “να συνεργαστούν με την Κίνα,” ενώ η Ουάσινγκτον δεν κατηγορεί τους Κινέζους για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συνέδεσε αβάσιμα σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, με την κατάσταση έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, γράφοντας: “Είμαι πολύ απογοητευμένος με την Κίνα. Οι ανόητοι προηγούμενοι ηγέτες μας, τους επέτρεψαν να έχουν εμπορικές σχέσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, ενώ δεν κάνουν τίποτα για μας στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας, απλά μιλάνε.”

Ο Τίλερσον δήλωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να έχουν έναν διάλογο με την Βόρεια Κορέα, σε κάποια στιγμή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: KRT via AP Video)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα