“Η προφύλαξη προκαλεί κατάθλιψη”

default image

O διακεκριμένος επιστήμονας Lazar Greenfield αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το περιοδικό Surgery News. Οι απόψεις του για τα οφέλη του σπέρματος τον οδήγησαν στην έξοδο

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα o Lazar Greenfield ήταν ο εκλεγμένος πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών. Αυτός είναι που εφηύρε “Greenfield Filter”, μίας συσκευής που έχει σώσει πολλές ζωές κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων αφού προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων.

Είναι ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Έχει γράψει περισσότερα από 360 επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και δύο βιβλία. Έχει διατελέσει μέλος της συντακτικής επιτροπής σε 15 επιστημονικά περιοδικά και ήταν ο κύριος συντάκτης του Surgery News.

Αυτός ο διακεκριμένος επιστήμονας  στο τεύχος Φεβρουαρίου, του Surgery News, εξέφρασε μερικές σκέψεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου υπό τον τίτλο “Gut Feelings.”, περιγράφοντας τα σημαντικά οφέλη του σπέρματος!

Το άρθρο του προκάλεσε διαμάχη και ξέσπασε σάλος στην επιστημονική κοινότητα. Ο  Greenfield υποστήριζε ότι οι φοιτήτριες που κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης από τις συναδέλφους τους που λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

Έκλεισε μάλιστα το άρθρο του γράφοντας: “Αρα υπάρχει ένας βαθύτερος δεσμός μεταξύ αντρών και γυναικών από αυτόν που θα υποπτευόταν ο Αγ. Βαλεντίνος και γι’ αυτό πλέον ξέρουμε ότι υπάρχει ένα καλύτερο δώρο να χαρίσουμε σε μία γυναίκα από σοκολατάκια”, εννοώντας προφανώς το σπέρμα!

Ο γιατρός μετά από την κατακραυγή  αναγκάστηκε να παραιτηθεί από συντάκτης του περιοδικού Surgery News.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα