Η Ρωσία απορρίπτει τον τερματισμό του πολέμου με προσωρινή διαίρεση της Ουκρανίας

Διαβάζεται σε 2'
Βλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν AP Photo Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin

Το Κρεμλίνο δεν βλέπει “καμία βάση” για μια ειρηνευτική συμφωνία με προσωρινή διαίρεση της Ουκρανίας. Οι δηλώσεις Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε σήμερα, Δευτέρα (7/10) την πρόταση να τερματισθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με μια προσωρινή διαίρεση της χώρας, μια πρόταση που έχει αναφερθεί ότι έχει γίνει από ορισμένες δυτικές χώρες.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι πολλές προτάσεις για μια πιθανή ειρήνη έχουν διατυπωθεί, «αλλά μέχρι στιγμής καμία από αυτές τις σκέψεις δεν έχει ρεαλιστική βάση».

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε σε ένα «γερμανικό σενάριο», επειδή, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να έχει συζητήσει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε γράψει τον Σεπτέμβριο ότι η Γερμανία σκέφτεται μια ειρηνευτική συμφωνία βάσει της οποίας η Ρωσία θα καταλάμβανε προσωρινά μέρος της Ουκρανίας, ενώ η υπόλοιπη Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ή να λάβει αντίστοιχα ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχολίασε την πρόταση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μέχρι στιγμής απορρίψει μια τέτοια λύση και συνεχίζει να ζητά την επιστροφή όλων των κατεχόμενων εδαφών, ενώ είπε πρόσφατα ότι η χώρα του χρειάζεται ειρήνη «χωρίς κανένα εμπόριο της κυριαρχίας της ή εμπόριο του εδάφους της».

Για τη Ρωσία, από την άλλη πλευρά, ένας από τους στόχους του πολέμου της είναι να αποτρέψει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα