Η Space X του Μασκ ξεκινά ταξίδια στον Άρη – Το όραμα για μια νέα αποικία

Διαβάζεται σε 2'
Η Space X του Μασκ ξεκινά ταξίδια στον Άρη – Το όραμα για μια νέα αποικία
Ελον Μασκ AP Photo Czarek Sokolowski

Τα σχέδιά του για τα επόμενα χρόνια, με σκοπό την εκμετάλλευση του πλανήτη Άρη, επικοινώνησε ο Έλον Μασκ. Σε δύο χρόνια η Space X ξεκινά ταξίδια.

Τον οδικό χάρτη μεταφοράς ανθρώπων στον Άρη, με τον οποίο θα καταφέρει (;) να φτιάξει μια μεγάλη αποικία, παρουσίασε ο Έλον Μασκ, ανακοινώνοντας ότι η Space X θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια ταξίδια στον κόκκινο πλανήτη.

«Η Space X θα πραγματοποιήσει τις πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές με το διαστημόπλοιο στον Άρη σε δύο χρόνια όταν θα ανοίξει το παράθυρο μετακίνησης ανάμεσα σε Γη και Άρη. Στις αποστολές θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία του συστήματος ασφαλούς προσεδάφισης στον Άρη.

Εάν αυτές οι προσεδαφίσεις αποδειχθούν ασφαλείς οι πρώτες πτήσεις με πλήρωμα στον Άρη θα ξεκινήσουν σε τέσσερα χρόνια. Ο ρυθμός πτήσεων θα αυξηθεί εκθετικά από εκεί, με στόχο την οικοδόμηση μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης σε περίπου 20 χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή του ο Μασκ.

Το όραμα του Μασκ

Στο παρελθόν ο Μασκ έχει αποκαλύψει το μεγάλο του όραμα, ότι έχει βάλει στόχο να πραγματοποιεί συνεχείς επανδρωμένες αποστολές στον Άρη με τα διαστημόπλοια Starship της Space X έτσι ώστε μέχρι το 2050 να έχει δημιουργηθεί μια αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη αποτελούμενη από εκατοντάδες χιλιάδες ή και μερικά εκατ. ανθρώπους.

Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι θα είναι μέσα στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή ακόμη και αν αυτό σημαίνει λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της αποστολής ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ πίσω στη Γη αλλά αργότερα είπε ότι μάλλον δεν θα κάνει αυτό το ταξίδι, τουλάχιστον όχι στην πρώτη επανδρωμένη πτήση.

Φυσικά μένει να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα για το πού σχεδιάζεται να γίνουν οι επανδρωμένες αποστολές στον Άρη, που θα διαμείνουν οι πρώτοι άποικοι, πώς θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις μια μεγάλης αποικίας, πώς θα λειτουργεί αυτή, πώς θα τροφοδοτείται με νερό, τρόφιμα, οξυγόνο, ενέργεια κ.α.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα