Η στιγμή που ο ισραηλινός στρατός χτυπά το κτίριο που κρυβόταν ο Σινουάρ

Διαβάζεται σε 2'
Η στιγμή που ο ισραηλινός στρατός χτυπά το κτίριο που κρυβόταν ο Σινουάρ
PRINTSCREEN

Βίντεο που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός δείχνει τη στιγμή που το τανκ στοχεύει και ανοίγει πυρ στο σπίτι που βρισκόταν ο Σινουάρ.

Ένα νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός από τη στιγμή της εξουδετέρωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Συγκεκριμένα, οι IDF δημοσίευσαν πλάνα από τη στιγμή που το τανκ στοχεύει και ανοίγει πυρ κατά του σπιτιού που κρυβόταν ο Σινουάρ στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα.

Μία από τις οβίδες του τανκ σκότωσε τον Σινουάρ, ο οποίος είχε εντοπιστεί πριν την επίθεσε να κινείται στη γειτονιά με δύο σωματοφύλακες.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε και πλάνα από drone που, όπως ανέφερε, δείχνουν τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα TheGuardian, επισημαίνοντας ότι δεν κατάφερε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του υλικού, ο Σινουάρ φαίνεται μόνος του σε ένα κατεστραμμένο διαμέρισμα στη Γάζα, με τους τοίχους να έχουν καταρρεύσει από τον βομβαρδισμό, καθισμένος σε μία καρέκλα καλυμμένη με σκόνη. Το κεφάλι και το πρόσωπό του είναι καλυμμένα με ένα μαντήλι.

Με το δεξί του χέρι να φαίνεται σοβαρά τραυματισμένο, το βίντεο δείχνει τον Σινουάρ να πετά ένα ραβδί προς το μέρος του drone που πλησιάζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Όταν τραβήχτηκαν τα πλάνα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι, ανέφερε ότι αρχικά ο Σινουάρ ταυτοποιήθηκε ως μαχητής. Τότε οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν επιπλέον βλήμα στο κτήριο, προκαλώντας την κατάρρευσή του και τον θάνατό του, όπως δήλωσε ο Χάγκαρι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Σινουάρ βρέθηκε με αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροβομβίδες και 40.000 σέκελ (περίπου 10.707 δολάρια).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, ο Χάγκαρι είπε στους δημοσιογράφους: “Ο Σινουάρ διέφυγε μόνος του σε ένα από τα κτήρια. Οι δυνάμεις μας χρησιμοποίησαν drone για να σκανάρουν την περιοχή, κάτι που μπορείτε να δείτε εδώ στα πλάνα που παρουσιάζω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα