Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση στο Instagram χωρίς καμία εξήγηση

Διαβάζεται σε 1'
Instagram logo
Instagram logo

Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram και καταγγέλλει λογοκρισία σε βάρος της Χαμάς.

Προβλήματα στη σύνδεση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram αντιμετώπισαν εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες τις τελευταίες ώρες, με τη ρυθμιστική αρχή πληροφορικής να ανακοινώνει την Παρασκευή πως η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στο συγκεκριμένο μέσο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο ή τη διάρκεια της απαγόρευσης.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τα σχόλια που έκανε την Τετάρτη ο Τούρκος αξιωματούχος επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν, επικρίνοντας την πλατφόρμα για την απόφασή της, όπως την χαρακτήρισε, να μπλοκάρει τις συλλυπητήριες αναρτήσεις για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, βασικού αξιωματούχου της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Πρόκειται για λογοκρισία, καθαρά και ξάστερα“, δήλωσε ο Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, στο X, προσθέτοντας ότι το Instagram δεν επικαλέστηκε καμία παραβίαση πολιτικής για την ενέργειά του.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη μητρική εταιρεία του Instagram Meta Platforms Inc (META.O), είτε για την απαγόρευση είτε για τα σχόλια του Αλτούν.

Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) δημοσίευσε την απόφαση της 2ας Αυγούστου στον ιστότοπό της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα