Η βασίλισσα Ελισάβετ ‘στολίζει’ on camera τους Κινέζους

default image

Τις χειρότερες εντυπώσεις για τη συμπεριφορά των Κινέζων διπλωματών φαίνεται πως έχει η βασίλισσα Ελισάβετ, μη διστάζοντας να τους χαρακτηρίσει -και μάλιστα δημοσίως- "αγενείς" (vid).

Τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος της Κίνας επισκέφτηκε το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιώντας επίσημες επαφές με την πολιτική ηγεσία της Αγγλίας και φυσικά δεν παρέλειψε να δει και τη μακροβιότερη κάτοχο του θρόνου, τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Και ενώ για τον ίδιο δε γνωρίζουμε πως του φάνηκε η εμπειρία, για τη Βασίλισσα πάντως δεν πρέπει να ήταν και η καλύτερη.

Πριν λίγες μέρες η Ελισάβετ γιόρτασε τα 90 γενέθλιά της και ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία μιλώντας στη βασίλισσα της εξήγησε πως ήταν εκείνη που οργάνωσε την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου και της διπλωματικής αποστολής που τον συνόδευε. Η αξιωματικός λέει πως ήταν μια δύσκολη στιγμή για εκείνη με τη βασίλισσα να συμφωνεί και να λέει χαρακτηριστικά “τι ατυχία”! Ωστόσο, δεν περιορίζεται απλά σε αυτό και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας του Κινέζους “αγενείς” για τη στάση που επέδειξαν απέναντι στον πρέσβη της Βρετανίας.

Το περιστατικό είναι πρωτοφανές καθώς η Ελισάβετ δε συνηθίζει σε τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα μπροστά σε πλήθος κόσμου. Το Παλάτι και η αστυνομία δε έχουν δώσει καμία απάντηση λέγοντας απλά που δεν μπορούν να σχολιάσουν έναν ιδιωτικό διάλογο.

Δείτε το διάλογο κατέγραψε η κάμερα που την ακολουθούσε:

Γκάφα και ο Κάμερον

Αυτό όμως δεν είναι και το μόνο περιστατικό με αρνητικά σχόλια Βρετανών για άλλες χώρες. Λίγες μέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ντείβιντ Κάμερον συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να χαρακτηρίζει σε διάλογό του με την Ελισάβετ τη Νιγηρία και το Αφγανιστάν ως τις πιο διεφθαρμένες χώρες. Το οξύμωρο είναι πως ο διάλογος εκτυλίχθηκε στο περιθώριο συνεδρίου κατά της διαφθοράς που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα