Η Χαμάς εμφανίζεται πρόθυμη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2-4 ημέρες

Διαβάζεται σε 2'
Η Χαμάς εμφανίζεται πρόθυμη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2-4 ημέρες
Ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς AP Photo Fatima Shbair

Με την ολοκλήρωση και της τρίτης ημέρας ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων με το Ισραήλ, η Χαμάς φαίνεται να δηλώνει πρόθυμη σε συμφωνία για επιπλέον παράταση της κατάπαυσης, από δύο έως τέσσερις ημέρες.

Πηγή προσκείμενη στη Χαμάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», είπε η πηγή αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Η τρίτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση 17 ομήρων από την Χαμάς. Οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς έφτασαν ήδη στο Ισραήλ και οι άλλοι τέσσερις είναι καθ’ οδόν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ Αλ Ανσάρι, ανέφερε ότι αναμένεται να αποφυλακιστούν εντός της ημέρας 39 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Αλ Ανσάρι επιβεβαίωσε επίσης ότι οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, ένας Ρώσος και οι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα