ΗΑΕ: Κατά 86% αποτελεσματικό το εμβόλιο κορονοϊού της Κίνας

ΗΑΕ: Κατά 86% αποτελεσματικό το εμβόλιο κορονοϊού της Κίνας
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Τα ΗΑΕ μεταδίδουν πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Εθνικής Φαρμακευτικής Ομάδας της Κίνας είναι αποτελεσματικό κατά 86%. Δεν έχουν κυκλοφορήσει λεπτομερή στοιχεία της κλινικής δοκιμής.

Το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παράγεται από την Εθνική Φαρμακευτική Ομάδα της Κίνας (Sinopharm) είναι κατά 86% αποτελεσματικό, αφού ολοκλήρωσε τη δοκιμή της Φάσης 3 με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το BBC, την είδηση γνωστοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέροντας ότι το εμβόλιο της Κίνας έχει “καταχωρηθεί επίσημα”.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι “η ανάλυση δεν δείχνει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια”, ωστόσο, ούτε η Sinopharm ούτε τα ΗΑΕ έχουν κυκλοφορήσει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την κλινική δοκιμή.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πόσοι από αυτούς που συμμετείχαν στη δοκιμή αρρώστησαν, ούτε έδωσαν αριθμούς για το πόσοι έλαβαν τη δόση του εμβολίου και πόσοι έλαβαν ένα εικονικό φάρμακα. Δεν υπήρχαν, επίσης, πληροφορίες για παρενέργειες.

Σύμφωνα με την πρώτη δημόσια δήλωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η ανάλυση διαπίστωσε ότι παρήγαγε αντισώματα που προσβάλλουν τον ιό στο 99% των ατόμων που το έλαβαν, και κανείς που από αυτούς που πήρε τη δόση δεν ανέπτυξε μέτριες ή σοβαρές περιπτώσεις Covid-19.

Υπήρχαν 31.000 συμμετέχοντες από 125 εθνικότητες στη δοκιμή, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ. Η δοκιμή της Φάσης 3 ξεκίνησε τον Ιούλιο και το εμβόλιο έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση από τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής των ΗΑΕ τον Σεπτέμβριο.

Σε ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου των ΗΑΕ και του κυβερνήτη του Ντουμπάι, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, δόθηκαν δόσεις τον Νοέμβριο. Το εμβόλιο Sinopharm έχει ήδη δοθεί σε ένα εκατομμύριο Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο προγράμματος έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα