Ιαπωνία: 61χρονος συνελήφθη επειδή έκανε σεξ σε ιερό ναό

Διαβάζεται σε 2'
Ναός στην Ιαπωνία
Ναός στην Ιαπωνία iStock

Για ασέβεια προς τα ιερά συνελήφθη ένας 61χρονος άνδρας στην Ιαπωνία, καθώς εθεάθη να κάνει σεξ σε ιερό ναό.

Ένας 61χρονος Αυστριακός συνελήφθη τον περασμένο μήνα επειδή έκανε σεξ σε ιερό στην Ιαπωνία με μια 40χρονη Γιαπωνέζα.

Το ζευγάρι συνελήφθη να κάνει σεξ στις 22 Αυγούστου ενώ βρισκόταν στους χώρους ενός ιερού στην Κεσεννούμα -μια μικρή παραθαλάσσια πόλη περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο- και αντιμετώπισε κατηγορίες για ασέβεια σε τόπο λατρείας.

Η αστυνομία δήλωσε στο CNN ότι συνέλαβε τον άνδρα, φοβούμενη ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο διαφυγής, αλλά δεν συνέλαβε τη γυναίκα αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής της.

Έκτοτε, ο 61χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την τιμωρία του και δεν διευκρίνισε αν ήταν τουρίστας ή κάτοικος. Αυτές οι περιπτώσεις δεν καταλήγουν πάντα σε αναγκαστικό επαναπατρισμό, πρόσθεσε η αστυνομία, και μπορεί να καταλήξουν σε πρόστιμο.

Αν και μια τέτοια περίπτωση είναι σπάνια, έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που συνελήφθησαν για ασέβεια προς ιαπωνικά ιερά.

Το 2023, ένας 17χρονος Καναδός προσήχθη για ανάκριση επειδή φέρεται να χάραξε με το νύχι του το όνομα «Τζούλιαν» σε ξύλινο στύλο σε ναό που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO στην ιστορική πόλη Νάρα, δήλωσε τότε η τοπική αστυνομία στο CNN.

«Το αγόρι παραδέχτηκε την πράξη του και λέει ότι δεν έγινε με σκοπό να βλάψει τον ιαπωνικό πολιτισμό», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. «Είναι τώρα με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν μαζί του όταν συνέβη το περιστατικό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα