Ιαπωνία: Εκτελέστηκαν τρεις θανατοποινίτες για πρώτη φορά από το 2019

Ιαπωνία: Εκτελέστηκαν τρεις θανατοποινίτες για πρώτη φορά από το 2019
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα 2021 Eugene Hoshiko/AP Photo

Τρεις άνθρωποι εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της θανατικής ποινής που εξακολουθεί να υφίσταται στην Ιαπωνία. Περισσότεροι από 100 είναι οι καταδικασμένοι στην εσχάτη των ποινών.

Οι αρχές της Ιαπωνίας προχώρησαν σήμερα Τρίτη στην εκτέλεση τριών ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές ενημερωμένες σχετικά, ανάμεσά τους πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο 65 ετών Yasutaka Fujishiro, δολοφόνησε επτά συγγενείς του το 2004 και οι Tomoaki Takanezawa, 54 ετών και Mitsunori Onogawa, 44 ετών είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο υπαλλήλων το 2003.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις ελάχιστες ανεπτυγμένες χώρες του σύγχρονου κόσμου στην οποία ακόμα άνθρωποι τιμωρούνται με τη θανατική ποινή παρά τις εκκλήσεις της Ε.Ε. αλλά και οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή δικηγόρων.

Οι εκτελέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα Τρίτη ήταν οι πρώτες από το 2019 υπό την πρωθυπουργία του Φούμιο Κισίντα ενώ οι καταδικασμένοι που αναμένουν την εκτέλεσή τους στη χώρα είναι περισσότεροι από 100.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα