Ιαπωνία: Έξι νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από την ακραία βροχόπτωση

Ιαπωνία: Έξι νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από την ακραία βροχόπτωση
Άνθρωπος σε πλημμυρισμένο δρόμο (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας, ο απολογισμός της εντονότερης βροχόπτωσης που έχει σημειωθεί ποτέ είναι προς το παρόν έξι νεκροί και τρεις αγνοούμενοι.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τρεις αγνοούνται στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας, έπειτα από την ισχυρότατη βροχόπτωση, που καταγράφηκε. Αποτέλεσμα του ακραίου φαινομένου είναι κατολισθήσεις και πλημμύρες, σύμφωνα με τον Guardian.

“Αυτή είναι η πιο δυνατή βροχή που έχει σημειωθεί ποτέ [στην περιοχή]”, ανέφερε ο Satoshi Sugimoto, στέλεχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας. “Η κατάσταση είναι τέτοια που κινδυνεύουν ζωές και πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους”, συμπλήρωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εγρήγορση για πιο πολλές κατολισθήσεις, έναν συχνό κίνδυνο στις ορεινές περιοχές, μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Όμως, υποβάθμισε μία προηγούμενη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία αφορούσε πάνω 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στις βορειότερες περιοχές του νησιού.

Τα τελευταία χρόνια, η Ιαπωνία έχει πληγεί από ασυνήθιστα ακραία καιρικά φαινόμενα και ειδικά από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς τυφώνες, δημιουργώντας φόβο για τα γενικότερα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα