Ιαπωνία: Ο Ρομπέν των αποχωρητηρίων

default image

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση των περίπου 4 εκ. γιεν (23.800 ευρώ) που κάποιος αφήνει εδώ και καιρό σε ανδρικές τουαλέτες κρατικών κτιρίων στην Ιαπ...

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση των περίπου 4 εκ. γιεν (23.800 ευρώ) που κάποιος έχει αφήσει τον τελευταίο καιρό σε ανδρικές τουαλέτες κρατικών κτιρίων σε πολλές ιαπωνικές πόλεις. Από τις 9 Απριλίου φάκελοι με 10.000 γεν (περίπου 60 ευρώ) έχουν βρεθεί στις ανδρικές τουαλέτες κρατικών κτιρίων από το πιο βόρειο νησί της Ιαπωνίας το Χοκαϊντο μέχρι το πιο νότιο νησί της, την Οκινάουα.

Τα χρήματα είναι τυλιγμένα σε παραδοσιακό γιαπωνέζικο χαρτί “ουάσι” και επάνω έχει γραφεί με το χέρι η λέξη “αποζημίωση”. Μέσα υπάρχει ένα γράμμα που ανακαλεί ένα πολύ επίσημο βουδιστικό λεξιλόγιο και το οποίο αναφέρει ότι ο δωρητής ελπίζει ότι “τα χρήματα θα είναι χρήσιμα για την επιδίωξη σου για γνώση”.

Για την ταυτότητα του δωρητή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι είναι άνδρας. Εικάζεται ότι πρόκειται για άτομο με ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για πρώην δημόσιο υπάλληλο που προσπαθεί να διασκεδάσει τους συναδέλφους του, που συνήθως αποτελούν το στόχο του θυμού των πολιτών και άλλοι δε διστάζουν να ισχυριστούν ότι είναι μία σαρκαστική μομφή που λέει στους δημόσιους υπαλλήλους “να καθαρίζουν τις πράξεις τους”.

Γραφολόγοι που εξέτασαν το γραφικό χαρακτήρα του σημειώματος υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποιον γερασμένο ή σοβαρά άρρωστο άνθρωπο καθώς, όπως σημειώνουν, η γραφή έχει επιδεινωθεί από τότε που αφέθηκε ο πρώτος φάκελος.  “Το γεγονός ότι τα γράμματα τελειώνουν με την φράση ‘σας παρακαλώ να είστε ευτυχισμένοι’, υποδεικνύουν κάποιον που είναι δυστυχισμένος ο ίδιος, που ίσως αντιμετωπίζει το θάνατο και θέλει να δώσει κάτι πίσω στο κόσμο”, δληλωσε ένας γραφολόγος στην εφημερίδα Ασάσι Σιμπούν.

Κάποιοι όμως κάνουν λόγο για φαρσέρ που θέλει να δημιουργήσει μία έξαψη στην κοινωνία παραμένοντας άγνωστος καθώς επιλέγει πάντοτε τουαλέτες που δεν έχουν κάμερες ασφαλείας. Τα χρήματα παραδίδονται στην αστυνομία αλλά αν δεν τα ζητήσει κανείς εντός έξι μηνών, επιστρέφονται σε αυτούς που τα βρήκαν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα