Ιαπωνία: Πρόκληση καταγμάτων από τρενάκι σε Λούνα Παρκ καταγγέλλουν επισκέπτες

Ιαπωνία: Πρόκληση καταγμάτων από τρενάκι σε Λούνα Παρκ καταγγέλλουν επισκέπτες
shutterstock

Αναφορές για πρόκληση σοβαρών τραυματισμών από τρενάκι σε λούνα παρκ στην Ιαπωνία. Αναστέλλει τη λειτουργία του έπειτα από καταγγελίες.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν αναφέρει μέχρι τώρα, περιστατικά καταγμάτων στην πλάτη ή τον λαιμό, τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια βόλτας με το γρηγορότερο τρενάκι στον κόσμο ‘Do-Dodonpa’, που βρίσκεται στην Ιαπωνία. Οι καταγγελίες των επισκεπτών οδήγησαν στην αναστολή του λούνα παρκ, όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα, Mainichi.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (20/08), το λούνα παρκ αναστέλλει τη λειτουργία του ύστερα από αναφορές τραυματισμών. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα η αιτιώδης σχέση μεταξύ των τραυματισμών και των υποδομών του θεματικού πάρκου.

Τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2021, επισκέπτες ανέφεραν πως τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βόλτας, ωστόσο το τρενάκι συνέχισε τη λειτουργία του, μιας και οι κατασκευαστές του έλεγξαν τη διαδρομή και δεν βρήκαν τίποτα το ασυνήθιστο.

Στη συνέχεια ένας 30χρονος κατήγγειλε το θεματικό πάρκο διασκέδασης, για πρόκληση καταγμάτων και έτσι αποφασίστηκε να διακοπεί η λειτουργία του. Επιπλέον, είχε προηγηθεί μια ακόμη αναφορά τραυματισμού από μια 30χρονη γυναίκα, τον Δεκέμβριο του 2020.

Το τρενάκι ‘Do-Dodonpa’ κατασκευάστηκε το 2001, αλλά τροποποιήθηκε το 2017, για να επιτύχει ακόμα πιο γρήγορη επιτάχυνση.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση της Βιομηχανίας Αξιοθέατων, όπως αναφέρει ο Insider, υπάρχει μία στις 15,5 εκατομμύρια πιθανότητες να τραυματιστεί κανείς σοβαρά από βόλτα με τρενάκι στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα