Ιαπωνία-Ρεκόρ Γκίνες: Αυτά είναι τα γηραιότερα δίδυμα αδέρφια στον κόσμο

Ιαπωνία-Ρεκόρ Γκίνες: Αυτά είναι τα γηραιότερα δίδυμα αδέρφια στον κόσμο
Οι δίδυμες αδερφές από την Ιαπωνία που έχουν το ρεκόρ γκίνες, ως τα γηραιότερα εν ζωή δίδυμα. ap

Δύο δίδυμες αδερφές από την Ιαπωνία, έσπασαν το ρεκόρ γκίνες και αναγνωρίστηκαν ως τα πιο μεγάλης ηλικίας δίδυμα αδέρφια στον κόσμο.

Οι δίδυμες αδερφές ηλικίας 107 ετών και 300 ημερών από την Ιαπωνία, πιστοποιήθηκαν ως τα γηραιότερα εν ζωή δίδυμα, κερδίζοντας το ρεκόρ γκίνες.

Η Umeno Sumiyama και η Koume Kodama έσπασαν το ρεκόρ που κατείχαν οι δίδυμες αδελφές, επίσης από την Ιαπωνία, Kin Narita και Gin Kanie.

Οι δύο αδελφές, γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου του 1913 στο νησί Shodoshima, της Ιαπωνίας. Η Umeno έχει τέσσερα παιδιά και η Koume τρία.

Η ανακοίνωση από το Γκίνες, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (20/09) την ημέρα του Σεβασμού προς τους ηλικιωμένους, μια επίσημη εθνική αργία για την Ιαπωνία.

Εξαιτίας των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας, οι δίδυμες αδερφές έλαβαν ξεχωριστά η καθεμία στο σπίτι της, την πιστοποίηση που τις αναγνωρίζει ως κατόχους του τίτλου των γηραιότερων δίδυμων.

Οι προηγούμενες αδελφές Kin και Gin που είχαν τον τίτλο, ήταν 107 χρονών και 175 ημερών, ωστόσο η Kin απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2000. Η αδερφή της, Gin, πέθανε ένα έτος μετά, σε ηλικία 108 ετών. Οι δύο προαναφερθείσες αδερφές, που τα ονόματά τους σημαίνουν στα Ιαπωνικά, χρυσό και ασήμι, είχαν γεννηθεί 1η Αυγούστου το 1892 στη Nagoya.

Όπως αναφέρει το BBC, το προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία είναι το υψηλότερο στον κόσμο. Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος που έχει καταγραφεί από το Γκίνες, είναι η 118 ετών, Kane Tanaka.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα