Ιαπωνία: Θα άρει τον συναγερμό για “μετασεισμό” αν δεν υπάρξει σεισμική δραστηριότητα

Διαβάζεται σε 1'
Προειδοποίηση στην Ιαπωνία για τον σεισμό
Προειδοποίηση στην Ιαπωνία για τον σεισμό AP Photo/Eugene Hoshiko

Κρίσιμη μέρα για την Ιαπωνία, καθώς η προειδοποίηση για “μεγασεισμό” αναμένεται να αρθεί, εφόσον δεν καταγραφεί καμία μη φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα.

Οι αρχές της Ιαπωνίας θα προχωρήσουν σε άρση του συναγερμού για «μεγασεισμό» που είχαν κηρύξει πριν από μια εβδομάδα αν δεν υπάρξει αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

«Αν δεν παρατηρηθεί ιδιαίτερα μεταβολή της σεισμικής δραστηριότητας ή παραμόρφωση της κρούστας της γης, στις 17:00 σήμερα (τοπική ώρα· στις 11:00 ώρα Ελλάδας), η κυβέρνηση θα τερματίσει τον συναγερμό», δήλωσε ο Γιοσιφούμι Ματσουμούρα.

Ο συναγερμός αυτός είχε κηρυχθεί μετά τη σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών ανοικτά του αρχιπελάγους την 8η Αυγούστου.

 

Μεγάλο μέρος της χώρας παραμένει αυτές τις μέρες σε υψηλή επιφυλακή, προετοιμαζόμενο για πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που συνήθως αποτελεί περίοδο αιχμής για ταξίδια και καλοκαιρινές διακοπές στην Ιαπωνία.

Το ενδεχόμενο ενός “μεγασεισμού” στην Ιαπωνία οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ζώνες, οι οποίες κρίνονται υψηλού κινδύνου, πλήττοντας τον τουριστικό τομέα εν μέσω της περιόδου του καλοκαιριού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα