“Icon of the Seas”: Φωτιά στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Διαβάζεται σε 3'
Icon of the Seas
Icon of the Seas ISTOCK

Το πλήρωμα του “Icon of the Seas” κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια φωτιά στο γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο. Τι αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Φωτιά ξέσπασε χθες, Τρίτη (25/06), στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το “Icon of the Seas”.

Σύμφωνα με το CNN, το πλήρωμα του “Icon of the Seas” κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο, καθώς το γιγάντιο σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στο Μεξικό.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, επιβεβαίωσε στο CNN Travel εκπρόσωπος της εταιρείας εκμετάλλευσης του πλοίου Royal Caribbean. Εκπρόσωπος του κρουαζιερόπλοιου είπε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι η συνολική ζημιά στο πλοίο ήταν ελάχιστη.

Το “Icon of the Seas” έχει μήκος σχεδόν 365 μέτρα και χωρητικότητα πάνω από 250,000 τόνους. Το σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στην Κόστα Μάγια του Μεξικού, όταν συνέβη το περιστατικό. Στο σκάφος σημειώθηκε για λίγο διακοπή ρεύματος, αλλά η γεννήτρια ενεργοποιήθηκε αμέσως.

Ο εκπρόσωπος της Royal Caribbean επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του πληρώματος έλεγξαν τη φωτιά, εξηγώντας ότι όλο το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ανακοινώσεις ειδοποίησαν τους επιβάτες για το τι συνέβαινε, σύμφωνα με την εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια ομάδα του Icon of the Seas στο Facebook μίλησαν για μικρή αναστάτωση στην κρουαζιέρα τους, αλλά οι διαδικασίες επανήλθαν γρήγορα στο κανονικό.

Μιλώντας στο CNN Travel, εκπρόσωπος της Royal Caribbean είπε ότι οι μικρές φωτιές “δεν είναι συχνές, αλλά και όχι ασυνήθιστες” σε κρουαζιερόπλοια, αλλά συνήθως αντιμετωπίζονται γρήγορα και με ελάχιστη αναστάτωση στους επιβάτες.

Icon of the Seas
Icon of the Seas ISTOCK

Ποιο είναι το Icon of the Seas

Το Icon of the Seas είναι ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International, που αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Τέθηκε σε λειτουργία το 2024. Το πλοίο κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία της Meyer Turku στην Φινλανδία και ανήκει στην νέα κατηγορία πλοίων “Icon Class”.

Χαρακτηριστικά του Icon of the Seas:

Μέγεθος: Είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, με χωρητικότητα πάνω από 250,000 τόνους.

Επιβάτες: Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 7,600 επιβάτες και 2,300 μέλη πληρώματος.

Καινοτομίες:

  • Το πλοίο διαθέτει την πρώτη υδάτινη πόλη ψυχαγωγίας στον κόσμο με πέντε νεροτσουλήθρες.
  • Περιλαμβάνει διάφορα ψυχαγωγικά πάρκα, θεματικά εστιατόρια, και πολλές επιλογές διασκέδασης.
  • Υπάρχει ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο, το οποίο ονομάζεται “Category 6”, με τις πιο ψηλές νεροτσουλήθρες σε πλοίο.

Περιβάλλον:

  • Το πλοίο είναι σχεδιασμένο να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως καύσιμο.
  • Είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας αποβλήτων και εξοικονόμησης ενέργειας.

Διασκέδαση και Αναψυχή:

  • Περιλαμβάνει πολλά θεματικά πάρκα, πισίνες, σπα, θέατρα, και εμπορικά κέντρα.
  • Το πλοίο διαθέτει επίσης εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες, όπως πίστες πατινάζ στον πάγο και αναρρίχηση.

Το Icon of the Seas προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία κρουαζιέρας, συνδυάζοντας πολυτέλεια, καινοτομία και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα