Ιδιοκτήτες μπαρ στην Ισπανία: “Βοήθεια! Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα”

Ιδιοκτήτες μπαρ στην Ισπανία: “Βοήθεια! Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα”
Ιδιοκτήτης μπαρ στην Ισπανία AP

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ισπανία με τους ιδιοκτήτες μπαρ να ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση και μείωση στη φορολογία τους. Τα περισσότερα μαγαζιά παραμένουν κλειστά εδώ και έξι μήνες.

Κρατώντας πανό με την ένδειξη “Βοήθεια!” και “Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα”, οι ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων της Ισπανίας συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Μαδρίτης για να ζητήσουν από την κυβέρνηση φορολογικές περικοπές και επιδόματα προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Ιδιοκτήτης μπαρ στην Ισπανία με πανό που γράφει "Βοήθεια!" AP


Τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά στη Μαδρίτη και τα εστιατόρια και μπαρ επιτρέπεται να ανοίγουν υπό όρους, όπως αυτόν του περιορισμένου αριθμού ατόμων.

“Με τη θέσπιση κανόνων από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως αυτού για τη χωρητικότητα, κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Πρόκειται για μία αδιανόητη κατάσταση”, δήλωσε στο Reuters η Pepa Munoz, ιδιοκτήτρια και σεφ εστιατορίου στη Μαδρίτη.

Με λίγους πελάτες και ακόμα λιγότερους τουρίστες, αυτές οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για ένα ακόμη πιο δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα.

“Προς το παρόν βασιζόμαστε στο γεγονός ότι δεχόμαστε πελάτες στις βεράντες των εστιατορίων, ωστόσο σε λίγο που έρχεται το φθινόπωρο αυτό θα τελειώσει”, συμπλήρωσε. Εξυπηρετώντας τους μισούς πελάτες απ’ ό,τι έκανε στο παρελθόν, η Pepa, εκφράζει φόβο και για το μέλλον των 34 υπαλλήλων που απασχολεί.

“Κύριοι πολιτικοί, ζητάμε περισσότερη οικονομική βοήθεια και λιγότερα περιοριστικά μέτρα”, έγραφε ένα πανό. Σε ένα άλλο υπήρχε η επιγραφή: “Έξι μήνες είμαστε κλειστά. Βοήθεια!”.

“Παρ’όλο που δεν έχουμε κανένα κέρδος από τις επιχειρήσεις μας, εξακολουθούμε να πληρώνουμε (φόρους). Μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δύο με τρεις μήνες ακόμη, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε περισσότερο”, δήλωσε ο Jose Manuel del Moral, ιδιοκτήτης μπαρ στη Μαδρίτη.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας μέχρι στιγμής έχει δώσει ορισμένα επιδόματα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση στη φορολογία τους.

Η Ισπανία, η οποία πριν από την πανδημία είχε την υψηλότερη περιοκτηκότητα χώρας σε μπαρ διεθνώς, με ένα μπαρ για κάθε 175 κατοίκους, σύμφωνα με μελέτη της Nielsen, έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό. Τη Δευτέρα μάλιστα έγινε η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που πέρασε τα 500.000 κρούσματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα