Ιερουσαλήμ: Στο κόκκινο η ένταση, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές

Ιερουσαλήμ: Στο κόκκινο η ένταση, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές
Ο τραυματισμένος οδηγός προστατεύεται από οπλισμένο αστυνομικό AP

Λίγο έλειψε να υπάρξουν νεκροί στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Δευτέρας. Τραυματισμένος Ισραηλινός έριξε με ταχύτητα το αυτοκίνητό του πάνω σε συγκεντρωμένους Παλαιστίνιους.

H κατάσταση στην Ιερουσαλήμ δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρχών και να γίνεται εξαιρετικά βίαιη.

Τη Δευτέρα το πρωί περαιτέρω αιματοκύλισμα αποφεύχθηκε μάλλον από θαύμα όταν Ισραηλινός οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές έξω από την Πύλη των Λεόντων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, οι διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός εκνευρίστηκε και αφού έκανε όπισθεν πάτησε το γκάζι και έπεσε με μεγάλη δύναμη πάνω σε συγκεντρωμένους.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα αφού ο οδηγός, τραυματισμένος, βγήκε από το αυτοκίνητο. Μονάδες ασφαλείας δεν υπήρχαν στο σημείο.

Ισραηλινά μέσα ισχυρίζονται ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου, ωστόσο από το video δεν διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν διαδηλωτές αλλά και ο οδηγός με το συνοδηγό του αυτοκινήτου, νεαροί άνδρες ηλικίας 27 και 28 ετών.

H παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος τόνισε από την πλευρά της ότι περιέθαλψε 278 Παλαιστίνους τραυματίες μετά από συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα