Ινδία: 11 καθαρίστριες κέρδισαν το λαχείο

Ινδία: 11 καθαρίστριες κέρδισαν το λαχείο
Λαχειοφόρος αγορά στην Κεράλα Getty Images

Η τύχη χαμογέλασε σε 11 γυναίκες που εργάζονται ως καθαρίστριες, συλλέγοντας μη βιοαποδομήσιμα απόβλητα από νοικοκυριά. Αγόρασαν όλες μαζί ένα λαχείο, με το οποίο κέρδισαν πάνω από 1.100.000 ευρώ.

Το τζακ ποτ των 100 εκατομμυρίων ρουπιών (1.102.998 ευρώ) κέρδισαν 11 γυναίκες από την πολιτεία Καρέλα της Ινδίας.

Οι γυναίκες εργάζονται στην αποκομιδή απορριμάτων και είχαν συγκεντρώσει χρήματα όλες μαζί, προκειμένου να αγοράσουν ένα λαχείο, σύμφωνα με το CNN.

Οι γυναίκες είναι μέλη μιας ομάδας που συλλέγει μη βιοαποδομήσιμα απόβλητα από νοικοκυριά στην πόλη Parappanangadi στην περιοχή Malappuram της Κεράλα. Ο μισθός τους συνήθως είναι 250 ρούπια (2,80 ευρώ) την ημέρα.

Υποστηρίζουν ότι τα χρήματα αυτά δεν αρκούν, για να μπορέσουν να ζήσουν. Έτσι, ανά διαστήματα μάζευαν όλες μαζί ένα ποσό για αγοράσουν ένα λαχείο.

Σε πολλές πολιτείες της Ινδίας η λαχειοφόρος αγορά είναι παράνομη, ωστόσο η ίδια η κυβέρνηση της Κεράλα διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα, καθώς απαγορεύονται οι ιδιωτικές λοταρίες.

“Αποφασίσαμε ένα πράγμα”, είπε η 56χρονη Leela, μέλος της ομάδας. “Δεν θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά, γιατί αυτή η συλλογικότητα ήταν που μας έφερε ευημερία”.

Οι γυναίκες αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το λαχείο που κέρδισαν θα τους προσφέρει μια πολύ διαφορετική καθημερινότητα από εδώ και στο εξής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα