Ινδία: Δεκάδες νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική τελετή – Σκληρές εικόνες

Διαβάζεται σε 2'
Θανατηφόρο ποδοπάτημα πιστών στην Ινδία
Θανατηφόρο ποδοπάτημα πιστών στην Ινδία (AP Photo/Manoj Aligadi)

Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στην Ινδία.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία, το μεσημέρι της Τρίτης (2/7).

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι πιστοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει γίνει ακόμα σαφής, ωστόσο υπολογίζεται πως ξεπερνούν τους 80, με τον τραγικό απολογισμό να αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες.

«Οι αριθμοί μπορεί να αυξηθούν. Άνθρωποι μεταφέρονται σε νοσοκομεία στην περιοχή Χάτρας και στη γειτονική συνοικία της Ετάχ», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε μια ομιλία του στην Κάτω Βουλή. Ο Μόντι είπε ότι η κυβέρνηση συμμετέχει σε «επιχειρήσεις διάσωσης» και συντονίζεται με την πολιτειακή κυβέρνηση. «Τα θύματα θα βοηθηθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό στην περιοχή Χάθρας, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Νέο Δελχί.

Μη επαληθευμένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν σορούς στοιβαγμένες στο έδαφος έξω από ένα τοπικό νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου διέταξε έρευνα για το περιστατικό.

Σημειώνεται πως θανατηφόρα ποδοπατήματα πολιτών στην Ινδία σημειώνονται αρκετά συχνά, ιδίως κατά τη διάρκεια θρησκευτικών και άλλων μαζικών συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κάθε χρόνο περίπου 380 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε ποδοπατήματα, τα οποία σημειώνονται κυρίως σε θρησκευτικά προσκυνήματα, φεστιβάλ και πολιτικές συγκεντρώσεις, όπου η έλλειψη οργάνωσης και οι στενοί χώροι μπορούν να προκαλέσουν πανικό και μαζικές κινήσεις πλήθους​.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα