Ινδία: Σύλληψη 10 ατόμων για βασανισμό και λιντσάρισμα μουσουλμάνου

Ινδία: Σύλληψη 10 ατόμων για βασανισμό και λιντσάρισμα μουσουλμάνου
Ινδική αστυνομία Getty Images/iStockphoto

Για βασανισμό και λιντσάρισμα ενός μουσουλμάνου συνελήφθησαν 10 Ινδουιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία.

Δικαστήριο της Ινδίας καταδίκασε 10 άνδρες σε κάθειρξη 10 ετών για το λιντσάρισμα ενός 24χρονου μουσουλμάνου άνδρα, ο οποίος αναγκάστηκε να φωνάξει ινδουιστικά συνθήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως από τους σκληροπυρηνικούς Ινδουιστές, σύμφωνα με τον Guardian.

Το θύμα, ο Tabrez Ansari, ήταν δεμένος σε ένα κοντάρι και βασανίστηκε επί 12 συνεχόμενες ώρες το 2019, με τον όχλο γύρω του να τον κατηγορεί για ληστεία.

Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τον 24χρονο για κλοπή, ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μερικές μέρες, αφότου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς βρισκόταν υπό κράτηση.

Η δημόσια κατακραυγή οδήγησε τις ινδικές αρχές να συλλάβουν 12 Ινδουιστές, εκ των οποίων οι 2 αθωώθηκαν, στη συνέχεια, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι υπόλοιποι 10 καταδικάστηκαν, την περασμένη εβδομάδα, για ανθρωποκτονία που δεν ισοδυναμούσε όμως με δολοφονία και την Τετάρτη (5/7), ο καθένας καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση.

Η σύζυγος του Ansari, Shaista Parveen, είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής, για να την αυξήσει. “Σέβομαι τη δικαστική απόφαση, αλλά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με αυτήν. Θα απευθυνθούμε σε ανώτερα δικαστήρια για δικαιοσύνη”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα