Ινδία – Σπάνια περίπτωση: Γυναίκα σε κώμα για 7 μήνες γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι

Ινδία – Σπάνια περίπτωση: Γυναίκα σε κώμα για 7 μήνες γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι
Νεογέννητο κοριτσάκι (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Μια 23χρονη "έπεσε" σε κώμα μετά από σοβαρό τροχαίο με μηχανή, μόλις 40 ημέρες μετά την εγκυμοσύνη της. Οι γιατροί συνέστησαν να μην διακοπεί η κύησή της και τελικά έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Μια γυναίκα στην Ινδία, που βρισκόταν σε κώμα εδώ και επτά μήνες, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η 23χρονη μητέρα, που ονομάζεται Shafiya και κατάγεται από τη βόρεια ινδική περιοχή του Uttar Pradesh, τραυματίστηκε σοβαρά μόλις 40 ημέρες μετά την εγκυμοσύνη της, όταν έπεσε από μια μηχανή χωρίς κράνος.

Σύμφωνα με τον Independent, η μπούρκα της είχε παγιδευτεί στον πίσω τροχό της μηχανής που οδηγούσε ο σύντροφός της, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση και να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η Shafiya έχει υποβληθεί από τότε σε πέντε διαφορετικές νευρολογικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) στο Bulandshahr.

Πέρασε ακόμη και λίγο χρόνο σε αναπνευστήρα και χρειάστηκε να της αφαιρέσουν ένα τμήμα του κρανίου για να ανακουφιστεί η πίεση στον εγκέφαλό της.

Οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με το δύσκολο δίλημμα για το εάν θα διακόψουν την κύησή της λόγω της κατάστασής της.

Αφού ένας υπέρηχος έδειξε ότι η εγκυμοσύνη ήταν φυσιολογική, τελικά συνέστησαν στην οικογένειά της να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη.

Παρά το γεγονός ότι είχε μόλις 10% – 15% πιθανότητες να επανέλθει από το κώμα, η 23χρονη μπόρεσε να γεννήσει ένα υγιές κοριτσάκι στις 22 Οκτωβρίου.

Τώρα, εκτός αναπνευστήρα, η 23χρονη κινεί περιστασιακά το κεφάλι και τα πόδια της – αφήνοντας την ελπίδα ότι μπορεί μια μέρα να συναντήσει την κόρη της.

Ο χειρουργός Δρ Deepak Gupta χαρακτήρισε την περίπτωση “πολύ ασυνήθιστη”, προσθέτοντας: “Δεν έχω συναντήσει καμία τέτοια περίπτωση στην 22χρονη νευροχειρουργική καριέρα μου στο AIIMS. Αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν βρίσκεται σε υποστήριξη αναπνευστήρα”.

“Υπάρχουν αντιδράσεις για τη χρήση κράνους κατά την οδήγηση μηχανής, ειδικά από την κοινότητα των Μουσουλμάνων και των Σιχ. Οι γυναίκες ή οποιοσδήποτε οδηγεί μηχανή, πρέπει να φορά κράνος”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα