Ινδία: Τουλάχιστον 34 νεκροί μετά από κατανάλωση τοξικού αλκοόλ

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο στην Ινδία (Αρχείου)
Νοσοκομείο στην Ινδία (Αρχείου) AP Photo Rajesh Kumar Singh

Δεκάδες νεκροί στην Ινδία μετά από κατανάλωση τοξικού λαθραίου αλκοόλ, από το οποίο αρρώστησαν σχεδόν 100 άνθρωποι. Συνελήφθησαν οι διακινητές, φόβοι ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση τοξικού λαθραίου αλκοόλ στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού στην Ινδία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Kallakuruchi, όπου αρκετοί κάτοικοι αρρώστησαν μετά την κατανάλωση του αλκοόλ το βράδυ της Τρίτης. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία για ασθένειες όπως υπερβολική διάρροια και οι αξιωματούχοι λένε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άτομα και διεξάγεται ευρύτερη έρευνα.

Οι αρχές έχουν επίσης θέσει σε διαθεσιμότητα έναν ανώτερο αστυνομικό αξιωματούχο και δέκα μέλη της πτέρυγας επιβολής της απαγόρευσης της πολιτείας – η οποία ελέγχει στο εξωτερικό το λαθρεμπόριο παράνομου αλκοόλ στην πολιτεία – για αμέλεια.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα. Οι λαθρέμποροι συχνά προσθέτουν μεθανόλη -μια εξαιρετικά τοξική μορφή αλκοόλ που χρησιμοποιείται μερικές φορές ως αντιψυκτικό- στο μείγμα τους για να αυξήσουν τη δύναμή του.

Εάν καταποθεί ακόμη και σε μικρές ποσότητες, η μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ηπατική βλάβη και θάνατο. Στο Kallakuruchi, ο κατηγορούμενος φέρεται να πούλησε το παρασκεύασμα σε πακέτα μέσω ενός τοπικού πωλητή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The News Minute.

Όσοι κατανάλωσαν το αλκοόλ παρουσίασαν συμπτώματα όπως ζάλη, πονοκεφάλους, εμετό, ναυτία, πόνο στο στομάχι και ερεθισμό των ματιών και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο επικεφαλής υπουργός του Ταμίλ Ναντού MK Stalin ανακοίνωσε αποζημίωση 1 εκατ. ρουπίες (12.000 δολάρια, 9.425 λίρες) στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και 50.000 ρουπίες ο καθένας σε όσους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

“Οι εμπλεκόμενοι στο έγκλημα έχουν συλληφθεί. Έχουν επίσης ληφθεί μέτρα κατά των αξιωματούχων που απέτυχαν να το αποτρέψουν”, έγραψε στο X. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για την αποτυχία της να περιορίσει το τοξικό αλκοόλ στην πολιτεία.

“Οι θάνατοι που προκλήθηκαν από το παράνομο αλκοόλ τα τελευταία δύο χρόνια υπό το καθεστώς του DMK [Dravida Munnetra Kazhagam] έχουν επιβραδύνει το Ταμίλ Ναντού κατά τέσσερις δεκαετίες, γυρνώντας μας πίσω στη δεκαετία του 1980”, δήλωσε ο K Annamalai, ο επικεφαλής της πολιτείας του κόμματος Bharatiya Janata (BJP).

Απαίτησε να παραιτηθεί αμέσως ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εποπτεία της πώλησης αλκοόλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα