ΗΠΑ: 17χρονος απείλησε ότι θα εισβάλει σε σχολείο και θα ανοίξει πυρ

ΗΠΑ: 17χρονος απείλησε ότι θα εισβάλει σε σχολείο και θα ανοίξει πυρ
Κορίτσι τοποθετεί λουλούδια εις μνήμην των θυμάτων του μακελιού στο σχολείο Ρομπ. AP

Ο ξάδερφος του Σαλβαδόρ Ράμος, που τον Μάιο του 2022 εισέβαλε σε σχολείο στο Τέξας και σκότωσε μαθητές και δασκάλους, ανέφερε ότι σκοπεύει να κάνει το ίδιο.

Συνελήφθη ο 17χρονος ξάδερφος του μακελάρη, Σαλβαδόρ Ράμος, στο Ουβάλντε του Τέξας, που εισέβαλε σε σχολείο και σκότωσε 19 παιδιά και 2 δασκάλους με όπλο, καθώς κατηγορείται πως απείλησε να κάνει το ίδιο.

Η μητέρα του Νέιθαν Τζέιμς Κρουζ επικοινώνησε με τις αρχες την Δευτέρα (7/8), σύμφωνα με το CNN. Ανέφερε πως η κόρη της υποστήριξε ότι ο 17χρονος αδερφός της σκεφτόταν να κάνει το ίδιο με τον Ράμος. Η μητέρα είπε πως ανησύχησε ιδιαίτερα, καθώς μένουν απέναντι από σχολείο και ο γιος της την στιγμή της δήλωσης αυτής ήταν μεθυσμένος.

Μάλιστα, η αδερφή του συληφθέντος κατέθεσε στους ανακριτές ότι, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον 17χρονο, την απείλησε ότι θα την πυροβολήσει στο κεφάλι και ότι θα ανοίξει πυρ στο σχολείο.

Η μητέρα του Κρουζ φέρεται να άκουσε μια τηλεφωνική συνομιλία του γιου της, κατά την οποία επεδίωκε να αποκτήσει παράνομα ένα επιθετικό τουφέκι τύπου AR-15, σαν αυτό που χρησιμοποίησε και ο Ράμος για το μακελειό, στο σχολείο του Ουβάλντε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2022 ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ με όπλο, ανοίγοντας πυρ σε δύο τάξεις και πυροβολώντας μαθητές και δασκάλους. Χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα