ΗΠΑ: 81χρονος ομολόγησε την δολοφονία της συντρόφου του μετά από 50 χρόνια

ΗΠΑ: 81χρονος ομολόγησε την δολοφονία της συντρόφου του μετά από 50 χρόνια
Αστυνομία ΗΠΑ Getty Images/iStockphoto

Τα ίχνη της Jewell Langford χάθηκαν τον Απρίλιο του 1975. Ο σύντροφός της, Rodney Mervyn Nichols δεν θεωρήθηκε ότι ήταν ύποπτος αρχικά για την εξαφάνιση της γυναίκας. Ομολόγησε την δολοφόνια της, 50 χρόνια αργότερα, στα 81 του χρόνια.

Την εν ψυχρώ δολοφονία της συντρόφου του ομολόγησε μετά από 50 χρόνια ένας 81χρονος από την Florida, με τις αρχές να προχωρούν στην σύλληψή του.

Ειδικότερα, οι αρχές συνέλαβαν τον συνταξιούχο Rodney Mervyn Nichols, στις αρχές του Ιουλίου, καθώς αποδείχθηκε η ενοχή του για το έγκλημα κατά της Jewell Langford το 1975, μέσω εξέτασης DNA και της ομολογίας του δράστη. Οι αρχές συνέδεσαν ένα δείγμα αίματος από τα ρούχα της γυναίκας με το DNA του Nichols, σύμφωνα με την New York Post.

Σύμφωνα με σημείωμα του Γραφείου του Εισαγγελέα των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας της Φλόριντα, ο Nichols δήλωσε ότι είχε έναν διαπληκτισμό με την Langford και ότι πέταξε το σώμα της στον ποταμό Nation.

Ανέφερε ότι ένιωθε απαίσια για αυτό που είχε κάνει και χρειαζόταν να φύγει το βάρος από πάνω του.

Το χρονικό της δολοφονίας της Jewell Langford

Τον Απρίλιο του 1975, η Langford ταξίδεψε μαζί με τον 32χρονο -τότε- Nichols στο Montreal.

Ένας φίλος της δήλωσε την εξαφάνιση της γυναίκας στην Αστυνομική Υπηρεσία του Montreal τον Ιούνιο του ίδιου έτους, καθώς τα ίχνη της είχαν εξαφανιστεί από τις 22 Απριλίου του 1975.

Στις 3 Μαΐου 1975, οι αρχές εντόπισαν ένα πτώμα να επιπλέει στον ποταμό Nation, στο ανατολικό Ontario.

Στις 7 Ιουνίου 1975, ο Nichols είπε στην αστυνομία ότι είχε επιστρέψει στο σπίτι μεθυσμένος και ότι τσακώθηκε με την Langford. Υποστήριξε ότι η γυναίκα του μίλησε για τα σχέδιά της να ταξιδέψει στον Καναδά και παρά τις προσπάθειές του να την πείσει να μην πάει, εκείνη το επόμενο πρωί είχε εξαφανιστεί.

Αρχές Ιουνίου της ίδιας χρονιάς ο άνδρας ανέφερε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την σύντροφό του, η οποία του είπε ότι θα ερχόταν πίσω στο Montreal για τα γενέθλιά του.

Η αστυνομία αρχικά δεν θεώρησε ότι ο Nichols ήταν ύποπτος για την εξαφάνισή της.

Τα αίτια θανάτου της Jewell Langford και η ταυτοποίηση του θύματος

Έπειτα από αυτοψία, ανακαλύφθηκε ότι το θύμα πέθανε από στραγγαλισμό, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι καρποί και οι αστράγαλοι της Langford ήταν δεμένοι με γραβάτες, πριν προκληθεί ο θάνατός της.

“Το θύμα ήταν εν μέρει γυμνό, τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα με γραβάτες, ένα κομμάτι μαύρου ομοαξονικού καλωδίου καλυμμένο με πλαστικό 24 ιντσών ήταν χαλαρό γύρω από το λαιμό της και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με ένα πανί, μια πετσέτα, και ένα τραπεζομάντιλο, τα οποία ήταν δεμένα σφιχτά γύρω από το λαιμό της”, σύμφωνα με το σημείωμα.

Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη γυναίκα μέχρι το 2021.

Το 2018, οι καναδικές αρχές έκαναν εκταφή στο σώμα του θύματος. Ένα χρόνο αργότερα, το Κέντρο Εγκληματολογικών Επιστημών (CFS) ταίριαξε ένα νέο δείγμα DNA από το θύμα με δύο άτομα από το γενεαλογικό της δέντρο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα