ΗΠΑ: Άνδρας πέθανε στην Κοιλάδα του Θανάτου, πιθανότατα λόγω ζέστης

ΗΠΑ: Άνδρας πέθανε στην Κοιλάδα του Θανάτου, πιθανότατα λόγω ζέστης
Ταμπέλα στην Κοιλάδα του Θανάτου που γράφει "Κίνδυνος ακραίας ζέστης" AP

Ένας 71χρονος έχασε τις αισθήσεις του στην Κοιλάδα του Θανάτου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η υψηλή θερμοκρασία η πιο πιθανή αιτία θανάτου.

Η Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το πιο θερμό και ξηρό σημείο στη Γη, αποτέλεσε το μέρος όπου ένας 71χρονος έχασε την ζωή του, επιβεβαιώνοντας γιατί η περιοχή ονομάστηκε έτσι.

Οι αρχές αναφέρουν ότι η αίτια του θανάτου του άνδρα είναι πιθανότατα η ζέστη, που επικρατεί στην περιοχή. Σύμφωνα με το NBC, η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα.

Ο 71χρονος κατέρρευσε έξω από μια τουαλέτα στο μονοπάτι του Golden Canyon καθώς οι θερμοκρασίες άγγιξαν κοντά τους 50 βαθμούς Κελσίου. Όμως, η πραγματική θερμοκρασία που αναπτύχθηκε στο Golden Canyon πιθανότατα ήταν πολύ υψηλότερη, εξαιτίας της θερμότητας που ακτινοβολείται τον ήλιο στους τοίχους από του φαραγγιού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Ο άνδρας φορούσε καπέλο για τον ήλιο και ρούχα πεζοπορίας, με την αστυνομία να αναφέρει ότι θα είχε πάει για πεζοπορία.

Περαστικοί, μόλις είδαν τον 71χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν το 911, με τους φύλακες του πάρκου να ανταποκρίνονται μέσα σε λίγα λεπτα. Ώστόσο, δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο ελικόπτερο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.

Οι διασώστες του έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρησιμοποιήσαν απινιδωτή. Όμως, δεν κατάφεραν να σώσουν τον άνδρα.

Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά οι φύλακες υποψιάστηκαν ότι η ζέστη ήταν ένας παράγοντας.

Σημειώνεται ότι η Κοιλάδα του Θανάτου προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες, προκείμενου να βιώσουν τον απόλυτο καύσωνα. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου είπε ότι οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να επισκέπτονται την Κοιλάδα του Θανάτου με ασφάλεια το καλοκαίρι, κάνοντας περιηγήσεις σε κοντινές αποστάσεις από τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους ή κάνοντας πεζοπορία στα πιο δροσερά βουνά του πάρκου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα