ΗΠΑ: Ανισότητα και στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό

ΗΠΑ: Ανισότητα και στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό
Εμβολιασμός στις ΗΠΑ AP

Πολύ λιγότεροι οι αφροαμερικανοί που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ σε σχέση με τους λευκούς. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Μόλις το 5% όσων εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ κατά της covid-19 κατά τον πρώτο μήνα της εκστρατείας ήταν Αφροαμερικανοί, σύμφωνα με έρευνα των υγειονομικών αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα, αν και στατιστικά η ομάδα αυτή πλήττεται περισσότερο από τον κορονοϊό.

Από τις 14 Δεκεμβρίου ως τις 14 Ιανουαρίου σχεδόν 13 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Γνωστή είναι η καταγωγή περίπου των μισών εξ αυτών, δηλαδή περίπου των 6,7 εκατομμυρίων. Μεταξύ αυτών το 60,4% δήλωσε ότι είναι λευκοί, το 11,5% ισπανόφωνοι, το 6% Ασιάτες και μόλις το 5,4% Αφροαμερικανοί όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όμως οι Αφροαμερικανοί αποτελούν στις ΗΠΑ περίπου το 15% των δύο κατηγοριών του πληθυσμού που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα: των υγειονομικών και των ενοίκων σε οίκους ευγηρίας.

Παρόλα αυτά τα CDC επεσήμαναν ότι περίπου το 14% των εμβολιασθέντων δήλωσε ότι έχει μικτή καταγωγή, κάτι που δυσκολεύει την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων.

Η συγκέντρωση “πιο ολοκληρωμένων στοιχείων για τη φυλή και την εθνικότητα σε επίπεδο κοινοτήτων είναι κρίσιμης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν ανισότητες στον εμβολιασμό”, τόνισαν.

Τα στοιχεία αυτά δίνονται στη δημοσιότητα την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες στις ΗΠΑ για τις ανισότητες στην πρόσβαση στα εμβόλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα