ΗΠΑ: Ανοίγει το προβάδισμά της η Χάρις αλλά ο Τραμπ έχει ένα κρυφό ατού

Διαβάζεται σε 2'
H Kamala Harris
H Kamala Harris AP Photo Brynn Anderson

Οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την Κάμαλα Χάρις να ανεβαίνει και άλλο, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε πολιτείες-κλειδιά.

Μέτρηση των Reuters/Ipsos δείχνει ότι η Κάμαλα Χάρις διευρύνει και άλλο το προβάδισμά της επί του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη δίνει στην υποψήφια των Δημοκρατικών 45% και σ’ αυτόν των Ρεμπουμπλικανών 41%. Το περιθώριο του στατιστικού λάθος στην εν λόγω έρευνα είναι +-2%.

Ατού για την Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με τα ευρήματα, φαίνεται να είναι η δημοφιλία της στις γυναίκες αλλά και στην ισπανόφωνη κοινότητα. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες, η αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν έχει διευρύνει το προβάδισμά της στις 13 ποσοστιαίες μονάδες (49-36).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ίδιες κατηγορίες του πληθυσμού το προβάδισμα της Χάρις ήταν 9% σε τέσσερις δημοσκοπήσεις του Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται στους άνδρες αλλά και στους λευκούς εν γένει. Ομως η εκλογική του επιρροή, ακόμα και σ’ αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού, μετρήθηκε μειωμένη στο μισό (από 14% στο 7%).

Ο πρώην πρόεδρος διατηρεί το γενικό προβάδισμά του και στις επτά πολιτείες στις οποίες το αποτέλεσμα ήταν οριακό στις εκλογές του 2020 (Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Τζόρτζια, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Μίσιγκαν και Νεβάδα).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα